Marijana Matešić

22.09.2016.

Marijana Matešić majka je petero djece i, kako kažu svi koju je poznaju, žena s velikom dušom. Ona pomaže običnim, malim ljudima. Kad jedna žena kao Marijana pokrene lanac dobrih djela, svakodnevno potičući i druge ljude da pomažu, taj lanac i dalje samo raste.

Svima su poznate akcije za obitelj Basarac – tata Matija i Milan nisu imali dom. Marijana im je pomogla i dan danas ostala velika prijateljica, čak „druga majka“, kako kaže Milan. Hrvatska se podigla na noge, mediji su detaljno sve prenosili i pomogli da ta priča ima sretan završetak.

Druga priča za koju također svi znamo je i nepokretna baka Olga koja i dalje najveću pomoć i osmijeh ima od ove žene.

Poznat nam je i samohrani otac Milivoj Malković s osmero djece i Stjepan kojemu se ispunila želja da dobije novu gitaru.

Svi smo mi vidjeli i pročitali oglas o samohranoj majci Nadi Križan i njezino petero djece koji žive u kući kojoj prijeti urušavanje u Suzi u Baranji. Vjerujem da smo se svi mi zamislili nad tužnom sudbinom i zaklopili novine, ali ne i Marijana i njeni prijatelji. Ona je sa svojim prijateljima, Vesnom Mišak iz Zagreba te Mirom Pažulinecem iz Samobora osmislila humanitarnu akciju „Daj pet za Borisov topli dom”.

Naša pokretačica dobrih djela je već sudjelovala u četrdesetak akcija i ne namjerava stati.

Ako vidite ovu ženu kako kupuje na veliko u trgovinama, vuče, skuplja, traži i moli stvari, hranu i odjeću pa zatim to sve dalje raznosi.. pridružite joj se, jer znajte, to je ONA koja opet ima neko dijete, bakicu ili obitelj koji ju s nestrpljenjem čekaju na vratima.

Uz mnoge iznimne žene smatramo da je baš ona dobrotvorka koju trebamo svi u susjedstvu da bi svijet bio ljepše mjesto za život.

Uz sve ono materijalno što ona donese nekome na vrata, ona je još više teta, prijateljica, majka, pomajka, ruka koja tješi, rame za plakanje, zagrljaj, lijepi pogled, jedini osmijeh u danu i nada u bolju budućnost.

Predlagatelji: - Vesna Mišak - Renata Iveljić - Milan Basarac - Matija Basarac - Ivan Grbeš - Katica Šunjerga - Gabrijela Baraban - Jelena Gembeš - Marija Jerković - Antonija Borojević - Milivoj Malković - Nataša Lovrić - Ivana Krizanović Tintor