Marijanina životna misija - pomoći onima kojima je potrebno

23.09.2016.

Marijana iz Sesveta noćima zna biti budna dogovarajući s drugim ljudima darove za siromašne obitelji koje ih svojoj djeci ne mogu priuštiti. Ta je humanitarka samo u ovoj godini pomogla više od 70 obitelji i 130-ero djece. Svaka je priča za nju posebna i svaka je jednako usrećuje.

Marijana Matešić u životu ima samo jednu misiju – pomoći onima kojima je to potrebno. Ova humanitarka i majka petero djece nedavno je preko društvenih mreža sama pokrenula akciju prikupljanja darova za više od stotinu djece iz obitelji lošijeg imovinskog statusa kako bi i ta djeca ove božićne blagdane dočekala punoga stola.

Javljaju mi se ljudi iz cijele Hrvatske. Znači iz Dalmacije, Slavonije, Istre, Zagreba i drugih dijelova zemlje. Neki se sami jave, neki predlože nekoga, a neke znam osobno. Obiđemo djecu i pritom uvijek sa mnom ide netko koga ja ne znam tako da vidi kako smo sve učinili, kaže Marijana.

Dosad je sudjelovala u više od 40 humanitarnih akcija te je zbog toga nominirana za dobrotvorku godine. Više o ženi koja kaže da joj je najveća radost nekoga razveseliti pogledajte u reportaži Vinka Paića

http://www.hrt.hr/314490/magazin/marijanina-zivotna-misija-pomoci-onima-kojima-je-potrebno