Oni su pravi božićni anđeli: Marijana i prijatelji prikupljaju poklone za 113 mališana

24.09.2016.

Marijana Matešić, majka petero djece i humanitarka koja je pokrenula veliku akciju pomoći za Matiju i Milana Basarca, odlučila je ovoga Božića vratiti osmjeh na više od stotinu dječjih lica. Zajedno s prijateljima pokrenula je akciju prikupljanja darova za više od 70 siromašnih obitelji, a cilj im je svima njima osigurati prigodan blagdanski obrok, kao i poklone za mališane.

“Želimo iznenaditi naše obitelji, ima ih više od 70 i 113 djece. Ako netko želi pomoći, može darivati neko dijete ili pak donirati hranu. Ne tražimo novac, nego nastojimo tim obiteljima osigurati obrok i kolače za Božić, budući da su mnogi i za blagdane osuđeni na pučku kobasicu i stari kruh, dok drugi bacaju višak”, rekla je Marijana za Index.

Nakon njenog apela na Facebooku, već joj iz svih djelova Hrvatske stižu prvi paketići s igračkama, slatkišima, pelenama, darovnim karticama…

Marijana Matešić je postala poznata u javnosti nakon što je pokrenula akciju pomoći za obitelj Basarac, u koju se uključilo na stotine građana. Iako nije na čelu nikakve udruge niti institucije, uspjela je pokrenuti Hrvatsku do te mjere da su Matija i Milan iz skromnog kućerka bez struje dobili novu, opremljenu kuću – sve uz pomoć donacija.

To je bila prva humanitarna akcija u koju se uključila, a danas pomaže i samohranom ocu Milivoju Malkoviću i njegovih osmero djece, samohranoj majci Nadi Križan i njenih petero djece te mnogim drugim obiteljima kojima treba pomoć. Ukupno je sudjelovala u više od 40 humanitarnih akcija. Ponekad zbog toga pada s nogu, jednom je završila i ubolnici zbog iscrpljenosti, no ne pada joj na pamet odustati.

Ne čudi stoga što je nominirana za ovogodišnju dobrotvorku godine.

“Ako vidite ovu ženu kako kupuje na veliko u trgovinama, vuče, skuplja, traži i moli stvari, hranu i odjeću pa zatim to sve dalje raznosi.. pridružite joj se, jer znajte, to je ONA koja opet ima neko dijete, bakicu ili obitelj koji ju s nestrpljenjem čekaju na vratima. Uz mnoge iznimne žene smatramo da je baš ona dobrotvorka koju trebamo svi u susjedstvu da bi svijet bio ljepše mjesto za život”, kažu njeni prijatelji, koji su je prijavili na natječaj za dobrotvorku godine.

Za Marijanu je moguće glasati na webu Zaklade Zamah, a oni koji mogu i žele pomoći Marijani i njenim prijateljima da vrate osmjeh na dječja lica donacije mogu slati Tiskom na terminal Sesvete br. Tiska 900960.

Marijana je svim donatorima također na raspolaganju pute e-maila mare.matasic@gmail.com, kao i putem njenog Facebook profila, na kojem je također moguće i pratiti što je od potrepština najpotrebnije, kao i vidjeti u čije su ručice pokloni i donacije stigli.