Baka 2 dana bez kruha

03.02.2018.

Dobra vam večer dragi prijatelji.

Evo da se i ja javim, da znate da sam dobro :). Napokon su riješeni papiri, to smo imali rok i to nam je bilo najvažnije. Jučer nam je bila kontrola iz Ministarstva. Sada kada je sve to riješeno, idemo polako sa prikupljanjem hrane i obilaskom naših obitelji. Od 23.01. do danas je uplaćeno 295, 00 kuna i od toga ćemo kupiti mlijeka i mliječnih proizvoda. Hvala Katarina Palac Varenica,Zlatko Prskalo, Sanja Jakoplić i Ana Sušac.

Hvala i Enis Asanov koji je nakon jučerašnje objave o baki donio donaciju za nju. Par obitelji smo uplatili malo kunica i jednoj teti za lijek.Nažalost, opet ponavljam ne možemo svima pomoći.Trudimo se da što veći broj obitelji dobije bar osnovno hranu. Tražite nas drva, plaćanje režija i neke nemoguće stvari. Namjerno sam napisala koliko je uplaćeno u zadnjih 10 dana , da znate o kojim ciframa se radi, jer ponekad imam osjećaj da mislite da nam sjedaju tisuće i tisuće kuna da smo svemogući i da je na nama hoćemo to ispuniti ili ne. Nije.Trenutno imamo brašno,šećer i tijesto, a ostalo moramo kupiti, jer ne mogu bakici od jučer donijeti 10 kg brašna i šećera.Hoće se od toga najesti bakica koja ni zube nema, neće. Zato gledamo da donesemo što više toga šta im odgovara njihovom stanju.

Strašno je zateći bakicu kao jučer, koja 2 dana nije jela jer nema ni KRUH-žena nema KRUHA. Susjedi, ljudi di ste nestali, obiđete li ju ikada, sram vas može biti. Ostavljena na milost i nemilost. I mi ćemo jednog dana ostariti, želite li takvu starost.???? Vjerovatno ne.Gdje je nestala empatija prema svom bližnjemu.

Da mokrite u kante, da sve oko vas smrdi, da vas nitko ne pogleda, a kamoli posjeti. Jako me ljute ovakve stvari.Ovo stvarno nije ljudski.

Renato Zoretić se ponudio da bi bakici platio kruh za mjesec dana, odlična ideja i tako bi mogli i drugim starčekima koji u blizini imaju pekaru.

Znam da je 1 mjesec najteži, zbog prosinca, ali idemo sada polako. Mozda imate u svom uredu, trgovini, firmi ljude koji bi se priključili pa možemo dogovoriti da jedni kupe mlijeko, drugi paštete i tako. Ovih dana čekamo da se rode 2 bebice. za koje bi nam trebalo robice, kozmetike, pelene 4-9 kg, pa ako imate pišite 🙂 .Spol ne znamo .Pelene mogu biti i otvorene ako ste samo par komada potrošili. Eto to je to od mene, sada čekam da se vi javite. Hvala na predivnim porukama koje nam šaljete 🙂  jednu ću podijeliti s vama,hvala šta podijelite našu stranicu, naš post, hvala na donacijama , hvala na svemu… 🙂 Nadam se da ćemo i u ovoj 2018, puno toga skupa napraviti.