Pregled 2018. godine

01.01.2019.

Dragi prijatelji, U ovoj godini je bilo puno osmijeha, sreće, ali i tuge, neka djeca su nas napustila i tu vrijeme ne liječi rane.

Bilo je puno bakica i deda, koje smo i koje ćemo posjećivati, jer su nekima dućani udaljeni i po par kilometara. Bilo je obitelji, kojima se kuće doslovno raspadaju i mi ćemo pomoći, koliko budemo u mogućnosti. Vjerujte, ovo je bio posao za 20-tak ljudi, ali nismo se predavali i odradili smo vrhunski posao. Stvarno vrhunski. Znala sam po cijele dane skupljati donacije. Odaziv je bio ogroman, veći od očekivanog. Hvala vam za to.

Hvala Josipu, Nini, Mariji, Svenu, Vesni, Marijanu, Kruški. Hvala mojoj djeci i suprugu, koji su uskakali kad sam ja bila na terenu. Svi oni su preuzeli dio tereta i sve odradili na vrijeme. Padali smo s nogu, ali smo odradili sve planirano.

Moj tata (hvala Bogu sad je dobro) u vrijeme najveće gužve, doživio je moždani udar. Bilo je dana kada sam spavala kod mame, a ujutro odmah na teren, jer nismo mogli dozvoliti da dječica ostanu bez poklona. Dan prije odlaska u Otočac, zadnju donaciju sam preuzela pola sata prije ponoći. Onda si možete zamisliti kako je bilo. Preuzmi donaciju na Črnomercu, u Dubravi, na Trešnjevci, u Zaprešiću. Vozi u Sesvete. Odnesi sve u šupu. Slaži pakete za Vesnu, jer će ona i Marijan obići 11 obitelji. Slaži donacije za Sisak. Nosi sve gore. Ako sad nisam nabila mišiće, nisam nikad.

Neka. Ja sam davno rekla, dok imamo s čime raditi, nama neće biti teško. Hvala svima vama koji ste nam pomogli svojim donacijama, jer bez toga, mi bi sjedili doma. Bez Vas ne bi bilo toliko sretne djece, bez vas ne bi razveselili naše usamljene bakice i dede. E, onda je došao Božić. Mi sretni jer je sve gotovo i napokon možemo uživati sa svojim obiteljima. I onda ja dobijem upalu grla, antibiotike....ali svake godine je tako, jer budem iscrpljena.

Idući zadatak nam je krov u Sisku (čekamo majstora da nam javi vrijeme početka radova, a i još čekamo dozvolu od grada za izgradnju kuće u Brodu). U Retkovcu je prije tjedan dana izgorila kuća jednoj obitelji, pa ću idući tjedan i do njih.

Vama želimo punooo ljubavi,zdravlja, veselja i ponekad, ako imate nekoga starijeg u susjedstvu, obiđite ga, bit će im drago. Sebi želimo puno zdravlja,da imamo što više prijatelja u udruzi, a što manje ljudi koji su gladni, usamljeni, bez struje i vode. Budite skromni, čuvajte roditelje, brata, sestru... Nek nas i dalje vodi zajedništvo, ljubav, prijateljstvo...

Veliko vam HVALA!

MARIJANA MATEŠIĆ, predsjednica udruge