Podstanarski stan

16.10.2022.

U podstanarskom stanu dočekala nas je mlada majka sa dvoje dječice. Sve je uredno, čisto i mirisno. Na prvi pogled ništa neuobičajeno, ništa drugačije od bilo koje druge obitelji. Ali stvarnost je puno drugačija.

Majka koja je odrasla po domovima, koja je imala roditelje koji nisu bili u stanju brinuti o njoj, puno tuge i svega onoga što ni jedno dijete ne bi trebalo upoznati, ona je to živjela godinama. Nećemo iznositi neke baš ružne detalje njezina života, ali ćemo vas moliti da joj pomognete. Treba im malo vjetra u leđa da zna da nije sama i da ima još predivnih ljudi koji će biti tu za njih.

Kako za svoju djecu nije željela djetinjstvo kakvo je ona imala, maknula se iz lošeg braka, počela je raditi kod predivnih poslodavaca koji joj pomažu koliko mogu i radi samo jutarnju smjenu dok su djeca u vrtiću i školi.

Mjesečni troškovi- 2400 stanarina Škola 428 kn(boravak i topli obrok), vrtić 150kn 1600 režije zimi zbog grijanja na struju, iako je u stanu dosta prohladno, a do danas se nisu imali čime ni pokriti navečer. Svatko je imao samo malu, tanku dekicu. Uz pomoć gospođe Katarine, koja nam je donirala poplune i jastuke, bit će ipak lakše spavati 💜

Kada sve plate, za hranu im ostane 500 kuna. Za njih troje. Za cijeli jedan mjesec.

Mama i dječak spavaju na jednom krevetu, a djevojčica spava na jako, jako malom krevetiću. Ako netko ima za pokloniti dječji krevet, 200x90 sa madracem, a da je iz Zagreba, rado bi im prevezli. Čist, čitav, sa madracem (ne kauč,niti klik-klak).

📌Zbog toga što se za svaku kunu mora nekoliko puta razmisliti gdje će se potrošiti, dječak još uvijek nema likovnu mapu za 1.razred,pa vas molimo i to. Jako im je teško izdvojiti preko 50 kuna za mapu, jer je njima to nekoliko dana bez ručka. 📌

Odjeću ne trebamo osim zimske jakne, veličine 128 i donjeg veša za dječaka. Za curicu isto veš (za 4 godine, možda 104?). Obuću zimsku 31 mušku, a 26 žensku. (ništa drugo od odjeće za djecu NE TREBAMO trenutno)

Mama na poslu dosta stoji i dobro bi joj došle jedne dobre tenisice, tople i udobne te zimske čizme broj 36.Za sebe zapravo ne traži ništa, skromna je, vrijedna i povučena. Ali mi bi ju voljeli razveseliti, svaka mama se veseli poklonu iako kaže da ne treba ništa.

Kao i svima, potrebna im je hrana, nisu izbirljivi, jedu sve. Ako netko ima nešto što bi im htio donirati, a da vam nije teško doći do Savice, javite se našoj Petrica Bazina koja će rado preuzeti vašu donaciju. Hvala svima koji odluče pomoći, pa makar sa sitnicom.

Za slanje #poštom, naša adresa je HU Dobra volja Varaždinska 1 pp 62 10 360 Sesvete

Za sve druge opcije slanje, pišite nam u inbox za dogovor.

Hvala Vam ❤️