Operacija kralježnice. 5 puta.

17.11.2022.

Znate li nekoga tko je operirao kralježnicu? A nekoga tko ju je operirao 5 puta? Naša volonterka Marina je obišla imenjakinju, gospođu Marinu.

Gospođa Marina je osim PET operacija kralježnice u 28 mjeseci imala i 4 operacije lijevog koljena i jednu desnog.

Volonterka ju je pitala s kim je to sve prolazila, tko je bio uz nju i brinuo se. Gospođa Marina je s radošću spomenula susjedu Anitu bez koje, kako kaže, njen život nebi imao smisla. Odvezla ju je autom kad je trebalo, donijela je iz dućana kad je mogla. Pomagao je i njen suprug oko trošnog krova.

Gospođa Marina je radila u Konzumu u Zadru, i živjela tamo kao podstanar. Lijepe stvari koje vidite na slikama si je sama tada kupila. Imala je život kao i puno drugih i bila je sretna. Kako zbog bolesti koje su se nizale nije mogla svakodnevno raditi, spala je na prihode bolovanja od 1200 kn, te više nije mogla plaćati podstanarstvo. Nije imala kamo i vratila se majci i očuhu. Sve stvari je dovezla ovdje u kuću. Majka je preminula u međuvremenu. Očuh ima mirovinu, ali Marina od toga nema ništa.

Krov je najveći problem. Zbog njega u kući vlaži, a Marina ima astmu, KOPB i teško diše. Prijatelji iz Zadra su promijenili 10 crijepova pa sad u kuću manje pada. Krovopokrivač Damir koji je radio susjedima pogledao je njen krov i procjenio na 50 000 kn. Velik je to novac, ali mi znamo da bi Marinu razveselile i neke puno skromnije stvari. Nešto odjeće veličine L ( visoka je a tanka:)). Nije da nema, ali svaku ženu neki novi komad razveseli. Isto tako, potrebna joj je pomoć u hrani i higijenskim potrepštinama, pa ako imate nešto da i njoj uljepšamo ovo predblagdansko vrijeme, možete nam poslati ili nam dostaviti sutra na dežurstvo.

📌Petak, Konjščinska 38, Dubrava Od 11-13 sati. Vidimo se!