Hrabra mama Cicilija

04.03.2023.

Jedna od najpozitivnijih žena koje smo upoznali, a uz to, žena koja je prošla toliko trnovit put u svom životu, sa toliko tuge i tragedija, a njena priča danas pomaže drugima koji su mislili da im se svijet srušio zbog puno manjih problema.

Cicilija je majka koja je izgubila dva sina, jedan je ovaj svijet napustio sa osam godina, a drugi sa samo četiri godine. Cicilija je svoj život posvetila svom trećem sinu, dječaku koji je također bolestan,o kojem se brine 24 sata dnevno, koji je u pelenama, ima kanilu, ne priča, ne hoda..Životni vijek djece sa njegovom dijagnozom je oko 12 godina. On će ovih dana napuniti 18.

Puno odricanja, puno ljubavi, puno brige. Svaki dan novi izazovi. Zahvaljujući gospođi Nani koja nas je uputila na ovu obitelj, nazvali smo da vidimo kako možemo pomoći. Kaže, pomoć ne traže, snalaze se najbolje što mogu. Dijete ima sve, sve potrebne lijekove, vitamine, kreme, šampone. Ma moralo je biti nešto što nemaju. Kako je dječak sve veći, obitelji je sve teže nositi ga u kadu i kupati ga, mami su popucale tetive i krajnje je vrijeme da joj se barem malo olakša. Pa smo se dogovorile da ćemo probati skupiti nešto novca da se kupe kolica u kojima bi ga mogli kupati. Kolica su kupljena! ❤️

Održana je humanitarka "Sa kvarta za kvart, Dubrava" i skupljeno je skoro 800 eura, zahvaljujemo ekipi iz Caffe bar Midl . Kako bi zaokružili iznos, 200 eura smo dodali i mi tako da smo mami predali 1000 eura da kupi kolica i da pomogne svojim nogama i kralježnici.

I željeli bi joj pomoći još, željeli bi da im se kupaona prilagodi kako ne bi svaki puta nakon kupanja imali poplavu. Da se makne kada skroz i napravi walk in tuš. S obzirom da smo se dvoumili između te opcije i opcije kupovine dizalice koja košta i do 5000 eura, prilagodavanje kupaone je puno jeftinija opcija. A oni su to zaslužili.

A postoji još nešto što su mame koje izgube djecu zaslužile, zaslužile su da im netko kaže kako da se nose s tugom, zaslužile su da ih netko sluša dok pričaju, dok žaluju, da im budu rame za plakanje kada riječi utjehe nema. To danas radi Cicilija, uz sve svoje križeve, ponese i tuđi. Ona je stijena, hrabra, uporna, jaka.U vrijeme kada je njoj trebala stručna pomoć, nije ju dobila. A sada sve svoje znanje i svu svoju ljubav rado dijeli.

Ako imate želju pomoći, ako imate ideje, savjete oko kupaone, sve primamo i prihvaćamo. I jedva čekamo da opet dođemo kod ove prekrasne obitelji, naših heroja i da im pokažemo da ima nas koji ćemo biti tu za njih koliko god možemo i koliko god dugo je potrebno💜