Skromna malena kućica

01.09.2023.

Ovo je priča koju čuvamo mjesecima i do sada ju nismo objavili, plan nam je bio saznati koliko novaca bi koštao popravak, ali niti jedan od dogovorenih majstora nije otišao pogledati što se može napraviti.

Njih dvije žive u skromnoj malenoj kućici koju su nasljedile od djeda. Same. Baka je umrla davno, dok je mama bila još djevojčica. Djed je umro prije nekoliko godina. Žive od obiteljske mirovine i mamine invalidnine. U procesu je riješavanje dječjeg doplatka, nisu ga dobivale jer ga je dobivao otac koji živi i radi u inozemstvu, ne moramo ni reći da alimentaciju ne plaća i da za dijete skoro pa i ne pita. Njoj nije svejedno. Otac joj je.

Majka boluje od neurofibromatoze tip 1, bolesti zbog koje je njezino lice i nepce deformirano, majka ima umjetno oko, na jedno uho slabije čuje, jedna ruka joj je kraća i sve manje u funkciji, na nogu šepa, ima skoliozu, probleme sa štitnjačom … kroz život je prošla 36 operacija. Pojavili su se tu i problemi sa zubima, to joj je trenutno najveći problem, novaca za implantate nema, besplatno nema pravo na ništa što bi joj odgovaralo.Živi sa željom da može gutati slinu i jesti normalnu hranu, a ne samo kašasto. Da može normalno živjeti !

Djevojčica je jedno predivno malo umiljato stvorenje, plave kosice i anđeoskog lica, prava mala umjetnica, najveća ljubav i ponos svoje mame. Ona nema najmoderniju odjeću , najmoderniji mobitel, djeca joj se često zbog toga rugaju , ona to nekako i izdrži, ali mama teško. Mama plače jer joj ne može priuštiti ono što drugi imaju, plače jer se njen mali skromni anđeo mora boriti sa nekom zločestom djecom koja nisu naučena da se zbog neimaštine ne izruguje nikome, djecom koja to kažu u sekundi i ne razmišljaju o posljedicama, o osjećajima jedne majke i jednog djeteta, o slomljenim srcima i potocima isplakanih suza.

Za rođendan smo joj kupili poklon bon da si kupi nešto odjeće. Čuva ga. Čuva ga za jesen da si kupi nešto prije početka školske godine , da i ona krene u novom i lijepom u novu školsku godinu. Da bude slična svojim vršnjacima.

Njihova kućica je puna vlage, krov prokišnjava, kroz godine su nešto krpali i pokušavali ju održavati koliko god su mogli , a nisu mogli puno. Nisu mogli kvalitetno , jer sve to puno košta a oni ionako zadnje dane u mjesecu krpaju kraj s krajem da bi se prehranili. I dodatni troškovi su im najveća noćna mora.

To je dio priče zbog kojeg smo ovdje. Veliki je ovo korak, ali obećali smo im pomoći. Želimo im sanirati za početak krov da im kiša ne pada u kuću, da ne moraju ručnicima brisati zidove i svako malo krečiti kako bi im kuća bila čista i uredna i da se uz sve bolesti ne bore i sa vlagom i plijesni .

Objavili smo slike od prije i od neki dan, sve odjednom, i želimo zahvaliti donatoru koji je djevojčici kupio školski pribor za početak školske godine, divnim ženama koje su ju obukle i obule za njezinu prvu pričest, gospođi koja je poslala mobitel i broj što je ona strpljivo čekala, svima vama koji ste joj poslali odjeću, tenisice, pribor za crtanje da uživa u svom hobiju, hvala vam za sve slatkiše s kojima ste ju razveselili, hvala vam za novčane donacije, hvala vam što ste tu za njih.

I dalje trebamo pomoć i majstore dobre volje da nam pogledaju krov i daju ponudu :)

📌Za vas koji nam želite slati #poštom za ovu ili neku drugu obitelj: Humanitarna udruga Dobra volja Varaždinska 1 pp 62 10 360 Sesvete

📌TISAK Terminal Sesvete 900960, Ninska 10 Sesvete 10360

📌Paketomat Lidl Novi Jelkovec

📌DPD, OVESEAS, GLS (dogovor u inbox)

📌Donacijom pomoći radu Udruge HU DOBRA VOLJA Erste banka HR0524020061100787075 SWIFT/BIC: ESBCHR22