Žrtve nasilja od strane muškaraca

29.02.2024.

Svaki dan novi pozivi od žena koje su žrtve nasilja od strane muškaraca čiju djecu su rodile, hrane, odgajaju, brinu o svemu što svakome djetetu treba. I koliko god čujem od ljudi da misle da nema toliko nasilja, ima ga i previše. I jedno je previše. Očevi koji su na sudu zbog silovanja, zlostavljanja žena i djece a i dalje se ponašaju kao da je sve što rade potpuno normalno.

Kod ove mame smo se svi slomili, obećali smo joj biti maksimalna pomoć i podrška . Njezine suze iz očaja i nemoći su nam dale snagu da damo sve od sebe da ih maknemo na sigurno.

Majka je našla stan, odlazi u podstanarstvo iako za to nema novaca. Stanarina je 300 eura , polog još 600. Mora otići, sve što su proživjeli djeca više ne smiju proživljavati. Niti jedno dijete nikada. Niti jedna majka. Molimo vas za pomoć da se maknu na sigurno.

Mama želi raditi, naći će posao čim odseli i dijete dobije vrtić. Tada će i drugo dijete, koje sada vozi u školu i iz škole i prijeđe preko 80km dnevno , biti bliže drugoj novoj školi. Upisi u vrtić su u svibnju i molila je ako je ikako moguće da dijete krene već na ljeto u vrtć, da ne čeka jesen. Jako je vrijedna, cijeli život se brinula o životinjama i nadamo se da će što prije stati na noge. Do tada joj treba naša pomoć.

Priče ove krhke mlade žene su mučne da bi se pisale u javnosti, nadam se da nas razumijete i da ćete i bez njih odlučiti pomoći.

Antonio Erceg

📌Za vas koji nam želite slati #poštom za ovu ili neku drugu obitelj: Humanitarna udruga Dobra volja Varaždinska 1 pp 62 10 360 Sesvete

📌TISAK Terminal Sesvete 900960, Ninska 10 Sesvete 10360

📌Paketomat Lidl Novi Jelkovec

📌DPD, OVESEAS, GLS (dogovor u inbox)

📌Donacijom pomoći radu Udruge HU DOBRA VOLJA Erste banka HR0524020061100787075 SWIFT/BIC: ESBCHR22