Ne možemo više

24.03.2024.

Stigao nam je mail, u naslovu piše Ne možemo više...pismo jedne studentice koja nas pita za pomoć ( dio maila u fotografijama) . Zadnja je godina fakulteta, uče i žive u uvjetima kakve vidite na slikama. Brat također studira. Jedno drugom su najbolji prijatelji i podrška u životu. Njegov plavi krevet uništen da jedva na njemu spava. Prije objave ove priče, na poklon smo dobili kutnu garnituru za njih , tako da već par dana spava na novom i čistom krevetu.

Drugi jako veliki problem je bojler. Već dugo vremena ne radi. Griju vodu na peći , stavljaju u kante i tako se kupaju. Tuš kabina nije ni spojena kako treba, pa većina te vode curi po podu koji onda svakodnevno brišu i suše.

Nakon smrti majke, dok su još bili djeca, sve je krenulo po zlu, otac je počeo piti, uništavati sve po kući i ništa se nije popravljalo. Dvije godine živjeli su bez svjetla u hodniku i kupaoni. Prvo ugriju vodu na peći, kante nose u tuš, upale svjetlo na mobitelu i tako se kupaju. Svjetlo im je jučer popravljeno , dobili su i sprej za zidove da koliko toliko unište plijesan. Ostaje nam još bojler. Majstore imamo, bojler bi željeli kupiti novi. Treba nam vaša pomoć.

Želja drugih nemaju, skromno kaže da svoje želje samo sama može ostvariti, trudom i radom. Dugo nismo upoznali ovoliko skromna mlada bića. Sestru koja samo želi svome bratu olakšati život. Život koji im je bio kao zla maćeha većinu vremena.

HU DOBRA VOLJA Erste banka HR0524020061100787075 SWIFT/BIC: ESBCHR22 Donacija za brata i sestru

*osobne podatke obitelji ne dajemo, hvala na razumijevanju.

Dežurstvo u skladištu,utorak od 17:00-18:00 , Konjščinska 38.