Prometna nesreća na zebri

11.06.2024.

Karlo je kao beba od 10 mjeseci doživio prometnu nesreću na zebri, njega i mamu je udario auto pri čemu je on pao na pločnik i pretrpio puknuće lubanje i oštećenje mozga . Da bi ga spasio ,doktor je morao izvaditi dio lubanje kako se ne bi popucani djelovi lubanje utisnuli u mozak koji je oticao jer bi ga to ubilo. Idućih par mjeseci su doslovno bile borbe za život. Kada je bio malo bolje ,nakon 3 mjeseca, doktor je vratio dio lubanje koji je izvadio. Taj dio je ujedno bio i manji nakon što su uklonjeni svi popucani fragmenti a i glava je narasla u tom periodu pa nakon vraćanja kosti ostali su djelovi glave koji nisu pokriveni lubanjom,ostale su rupe. Ta je kost bila zamrznuta pa se nije okoštila odmah sa ostatkom lubanje. Prošle godine na magnetu je rečeno da se vidi da se krenulo okoštavati ali kojom brzinom će to ići, ne znaju. Može biti za par mjeseci,godinu, do par godina. Do tada ,a i ostatak života je uvijek rizik od udaraca,koji mogu biti kobni.

Karlu je oštećen lijevi prednji dio lubanje, pri čemu je oštećen centar za govor i razumijevanje, ima oštećenje viših i nižih moždanih funkcija. Sada trenutno ima 6 godina a procjenjen je na dob djeteta od 2-2.5 .

Karlovi roditelji velik dio života proveli su i provest će po bolnicama, na terapijana, operacijama. Oboje rade da zarade svaki dodatni cent da bi on mogao ići kud god je potrebno da se njegovo stanje popravi.

Karlo ide na liječenje i u Beograd što ih jako puno košta, košta sve ono što oni ovdje besplatno ne mogu dobiti ili mogu uz preduga čekanja. Ali zato su im brzinski uzeli invalidninu za dijete kada je mama na račun primila nešto novca za djetetovo liječenje. ( kasnije je mama uspjela vratiti)

Ako osjetite da želite pomoći ovoj obitelji barem malo, koliko vam mogućnosti dopuštaju, molimo vas da barem sa financijske strane napravimo što možemo. Novac ćemo uručiti obitelji osobno na ruke.

Hvala vam puno, pazite kako vozite i sjetite se Karla kad stisnete gas. Sjetite se patnje jednog djeteta i njegove obitelji , patnje kojoj se ne vidi kraj .