Sve novosti

Samački život

18.10.2016.
Pročitaj više

Pripreme za Božić

16.10.2016.

Prošle godine smo krenuli na knap, pa dok mama radi spisak djece za poklone za Božić , djeca ukrašavaju kutije, nemojte bacati kutije od cipela, zamotajte i vi koju i pošaljite dobro će nam doći, također i ukrasni papir i sve šta moze posluziti za poklone

Pročitaj više

Želite li da se i Vaše firme, poduzeća nađu na ovoj stranici, slobodno se javite

07.10.2016.

Obzirom da se često smatra da donacija i sponzorstvo imaju isto značenje, što nije točno, u nastavku saznajte koja je razlika između sponzorstva i donacije. Donacija ili darivanje je davanje dara u novcu, stvarima ili uslugama primatelju bez protuusluge. Darovati je moguće i pravne i fizičke osobe.

Darovanja pravnih osoba porezno su priznati rashod ako su učinjena u tuzemstvu za kulturne, znanstvene, odgojno-obrazovne, zdravstvene, humanitarne, sportske, vjerske, ekološke i druge općekorisne svrhe udrugama i drugim osobama koje navedene djelatnosti obavljaju u skladu s posebnim propisima i to do najviše 2% od prihoda ostvarenog u prethodnoj godini. Važno je još naglasiti da se na darovanje koje se vrši u novcu ne obračunava PDV, ali ako se vrši u stvarima ili uslugama darovatelj je obvezan na vrijednost dara obračunati PDV te izdati račun i u njemu iskazati iznos PDV-a. Sponzorstvo je jedna od metoda koje koriste poslovne organizacije za svoju promociju. Dakle, sponzorstvo je davanje u novcu, stvarima ili uslugama pravnoj ili fizičkoj osobi uz određenu protuuslugu, promidžbenu, odnosno reklamnu. Troškovi sponzorstva evidentiraju se kod sponzora kao trošak promidžbe i u potpunosti su porezno priznati bez obzira na iznos, a primatelj novčanih sredstava dužan je sponzoru izdati račun za reklamiranje.

Kod sponzorstva obavezno je potrebno sastaviti ugovor o sponzorstvu kako bi se utvrdile obveze i prava ugovornih strana. Razlika između donacije i sponzorstva je u tome što se donacijom ne traži protuusluga niti ikakva naknada, dok se kod sponzorstva traži protuusluga, tj. promidžba.

Pročitaj više

Moja druga mama

07.10.2016.

Dragoj Ljerki nije bio problem sa svojom kćerkom prevaliti put od Beča do Zagreba i natrag, sa donacijama naravno. Cure puno hvala

Pročitaj više

Humanitarna akcija pokažite dobru volju i darujte s ljubavlju

06.10.2016.

Rješenje odobrava se provođenje humanitarne akcije u trajanju 05.10-05.11.

OZNAKA VRSTE “USI” pod evidencijskom oznakom GZG-HA/USI-16-29

Naziv klijenta:

ERSTE&STEIERMÄRKISCHE BANK D.D
HU DOBRA VOLJA- račun za posebne namjene (akcija završena)
OIB: 69192782199

Hvala svima.

Pročitaj više

Naša lavica

02.10.2016.

Listopad je mjesec posvećen borbi protiv raka, a pošto naša prijateljica Lidija muku muči ne sa jednim nego sa vise od 4 raka, danas smo se odlučili preuzeti njenog Antonija da mama i tata malo odmore. 🙂 Mama je jako umorna i iscrpljena, žive na Črnomercu i ako ima neka cura, žena koja bi joj mogla priskočiti na par sati dnevno neka se javi. Mami bi to puno značilo. Maleni, ne da je dobar, nego predobar. Mojoj djeci je bilo jako žao sto se rastaju, ali morali smo ga vratiti mami i tati. Evo kako je to danas izgledalo 🙂. Znam da navija za Hajduk, pa smo uspjeli dobiti članske iskaznice , veliko hvala HKNH “Bilo srce” Hvala Dolores Dolly Jelić mojoj Mari 🙂 i posebno hvala Kaja Ivanković-Kovačević koja je omogućila da Lidiju obradujemo s donacijom.

Pročitaj više

Velika hvala prijatelji

29.09.2016.

Ovo su prijatelji, koje sam upoznala zahvaljujući humanitarnom radu. Neki su sa mnom obilazili obitelji, neki su pomagali, neki su donirali, uglavnom svi imaju dobru volju. Njima nije problem iz noćne, putovati sa mnom (i slušati me 🙂 ) 500-600 km, to su ljudi na koje mogu računati u bilo koje vrijeme i zato im velika HVALA. Dragoj Ljerki Barešić , prošle godine nije bilo teško iz Beča sa svojom kćerkom , doći do Zagreba. To se zove Dobra Volja.

Pročitaj više

Skupa smo napisali zadaću, poigrali se, izljubili i rastali

29.09.2016.

Jastrebarsko, samohrani otac sa 8 djece. Već kod prvog posjeta Lucija i Marija su se tolko zblizile kao da se znamo 100 godina. Skupa smo napisali zadacu, poigrali se, izljubili i rastali.

Pročitaj više

Najviše voli motore

29.09.2016.

Kada je Josip obolio, sa Vesnom Mišak sam otišla u bolnici. Prethodno sam mamu Ivanku pitala šta Josip najviše voli, šta bi ga oraspoložilo. Mama je rekla motore. Donijeli smo mu 4 komada. I sada nakon godinu dana, jedan koji smo mu donijeli, stoji na ormaru. Onaj koji je bio u vijencu, mama nije dala da se baci, nego ga je stavila u zemlju. Oni se još ne mogu pomiriti s tim da ga nema, da se sada igra sa anđelima. Ljubav mala.

Pročitaj više