Posljednja novost

Deda Đuro

23.03.2019.

Danas smo posjetili i dedu Đuru. Baš je nekako pusto, kada nas bakica ne dočeka, onako nasmijana i koliko joj god bilo teško, ona je uvijek bila dobre volje. Vjerujem da nas gleda odozgora i smješi nam se. Deda plače, kao i svaki put. Kako i ne bi. Dobra vijest je da su mu obećali spojiti vodu, živi bili pa vidjeli. Osim hrane ostavili smo mu i 200 kuna, rekao je da ima i potrebitijih, al treba i njemu. Jedino društvo dedi su kokice i pesek koji se danas sunčao.

Pročitaj više

Sve novosti

Uskrs s Dobrom voljom

21.03.2019.

Humanitarna udruga Dobra Volja i ove godine pomaže svojim korisnicima uljepšati blagdanski stol. U našoj akciji Uskrs s Dobrom Voljom skupljati ćemo sve ono što si bez Vaše pomoći naši korisnici ne bi mogli priuštiti.

Što skupljamo?

 • hranu (šunke, sir, salame, konzervirano voće i povrće, majoneza, čokoladni namazi, mliječni proizvodi, sve za kolače, kava, čokolino…)
 • higijenske potrepštine (šamponi, sapuni, gelovi za tuširanje, paste i četkice za zube, sredstva za čišćenje, deterđenti za suđe i odjeću, omekšivači…)
 • poklon bonovi (Kaufland, Müller, DM, Lidl…)
 • slatkiši za naše najmlađe (čokolade, bomboni, grickalice, napolitanke…)

Akcija pod nazivom „Uskrs s Dobrom Voljom“ trajati će od 20.03. -20.04.2019. Dio donacija ići će obiteljima s bolesnom dječicom koje smo upoznali i razveselili ovog Božića u Otočcu i našim slijepim prijateljima koje imamo u planu osobno posjetiti prije Uskrsa.

Neke škole su nam se već priključile i zahvaljujemo se na tome a ako i vi želite uključiti kolege u svojim firmama, postajama, drustvima, školama, teretani, bolnici,vrtićima i trebate naš letak, javite nam se :)

Više informacija na Uskrs s Dobrom Voljom!

Pročitaj više

Akcija Svi za Dominika

20.03.2019.

Ovo je Dominik. Mali sokol koji je 4 godine igrao nogomet. Jednog dana, Dominik se srušio. Od tada traje borba za njegov život.

Otvorena je akcija “Svi za Dominika” koja će trajati od 20.03.- 20.04.2019. Sva prikupljena sredstva uplatit će se na tatin račun. Dominik je trenutno s mamom u toplicama, gdje će provesti najmanje 6 mjeseci, a mozda i duze. S obzirom da je do tog dana sve bilo u redu, naravno da majka nema status njegovatelja. Kako to kod nas ide, rješenje se čeka i do 3 mjeseca, tako da majka mora platiti što je uz njega i to 2.600 kn za 10 dana.

Ukoliko ste u mogućnosti uplatite 10, 20 kuna, pišite poruke podrške, slikajte se za Dominika…. mama će sve pratiti.

Više informacija na Svi za Dominika!

Pročitaj više

Hvala DPD na podršci!

16.03.2019.

Dragi naši, prije 4 godine na našem samom početku, malo je onih koji su bili uz nas. Svaki početak je težak, pa takav je bio i naš. Zahvaljujući DPD Croatia u, puno je naših paketa📦📦 stiglo do vas, puno robice i hrane su dostavili sa svojim kombijima🚛🚛. Veliko hvala Generalom direktoru Igoru Jakovljević i cijelom timu Dpda. Oni su od onih, koji nam već 3. godinu za redom pomažu, a jučer su mi uručili ček za udrugu i ostavili me bez daha. Držala sam i mali govor i ovim putem im se jos jednom puno zahvaljujem u ime svih nas i vas. Hvala vam ljudi.💞💞

Pročitaj više

Centar za autizam

14.03.2019.

Posjetili smo Centar za autizam ,htjeli smo ih obradovati malo sa slatkisima i grickalicama a onda smo odmah pitali i sto im jos treba. Evo i maila koji nam je stigao ,pa ako im tko moze pomoci sa bilo cime od toga, bili bi zahvalni. Nalaze se u Sesvetama , ulica Ivane Lang 2. Molim Vas, ako saljete odjecu, saljite cisto i uredno a ne ono sto Vam smeta u ormaru jer to zaista nije fer prema onima koji ce tu odjecu nositi. Hvala Vam.

Pročitaj više

Papiri za Uskrs s Dobrom voljom

11.03.2019.

Polako se pripremamo za Uskrs iako imamo osjecaj da Bozic kao da je tek zavrsio neki dan , vrijeme leti :) Predali smo papire za nasu akciju #Uskrs_s_Dobrom_voljom i cim dobijemo rijesenje, krecemo. I ove godine pokusat cemo pomoci sto vecem broju obitelji sa hranom i higijenskim potrepstinama. Pozivamo sve skole, vrtice, firme male i velike da nam se pridruze s donacijama. Ako netko treba letke za skolu ili vrtic ili plakate, javite nam pa da pribiljezimo kome cemo slati. Nesto prije samog Uskrsa, iznajmit cemo kombi i posjetiti opet nase prijatelje u Lici. Mogli ste vidjeti za Bozic da smo tamo obisli velik broj obitelji sa tesko bolesnom djecom i nase slijepe prijatelje 😊 Hvala Vam na svemu do sada i nadamo se da ste s nama i u nasoj Uskrsnjoj akciji koju cemo na vrijeme objaviti. Negdje poslije 20.03. planiramo i organizirati malo druzenje u Sesvetama za sve donatore i volontere Dobre volje. Vise o tome kada budemo imali tocne datume. ❤

Pročitaj više

Samohrana mama

10.03.2019.

Posjetili smo samohranu mamu sa 4 djecice. Osim hrane, mami smo dali 1.500,00 kuna, da kupi šta je najpotrebnije za njihovu obitel. Nažalost peć je u raspadajućem stanju, pa ako imate peć za drva ili krevete na kat i može se osigurati prijevoz, javite nam se. Martina Zetaić Marijana Ćorluka Matešić

Pročitaj više

Bakica u Slavoniji

06.03.2019.

Napokon sam obavila kontrole i sada nastavljamo s radom.Počela je korizma.Mi ćemo se truditi, piti što manje kavica , a što više vremena (koje je dragocijeno) posvetiti i obići što više naših prijatelja. Posjetili smo bakicu u Slavoniji, kaže baka donijeli ste pun kamion, nismo. al njoj je to puno , a nama sitnica. Pozdrav bakice do idućeg puta. Nadam se da ćete i vi obići kojeg susjeda i pružiti mu ruku.

Pročitaj više

Vlasništvo kuće u Slavnoskom Brodu

28.02.2019.

Pozdrav dragi naši , nakon nekoliko dana provedenih razmisljajući što dalje po pitanju gradnje kuce nase Viki iz Slavonskog broda,odlucile smo vam prenijeti što se sve događalo i gdje je zapelo u nadi da ce se naci netko tko bi imao kakvu dobru ideju ili tko bi znao gdje da se dalje obratimo. Na uvid smo dobili papir gdje piše da je pola kuće u vlasništvu Viktorijinog oca a pola kuće u vlasništvu njegovog pokojnog očuha. Ostavinska nikad nije napravljena, covjek je umro 1992 godine i nije imao djece. Pitanje je tko nasljeđuje onda njegov dio kuće ? Ne znamo. Imao je ženu , jesu li bili vjenčani ni to ne znamo. Ako je ta žena nasljedila , poslije nje bi to ostalo njezinoj djeci.. ako je djecu imala. Kako saznati ? Kako se žena prezivala u slučaju da nisu bili vjenčani te kako bi se onda prezivala njezina djeca ako ih je imala? Ne znamo nista. Razgovarali smo sa 5 odvjetnika/pravnika i hvala im na svim savjetima/ informacijama koje smo od njih dobili sasvim besplatno. i svi su nam rekli isto, ako covjek nije imao nasljednike, njegov dio kuće pripada GRADU . Pa bi mi sad trebali krenuti to sudski rješavati. to traje.. godinu, dvije, pet. i ne garantira nam da cemo uspjeti. A svo to vrijeme Viki živi u ruševnoj kućici i ne može čekati ni godinu, ni dvije, ni pet.. Materijal imamo , novac je na njihovom računu.. ali nemamo riješene imovinsko pravne odnose. Kuda dalje ? Gdje postoje informacije o nasljednicima ? Maticni ured u Sl.Brodu ne zna gdje bi nasli te informacije, gradonačelnik Broda zna za situaciju , odvjetnik nam kaže da možemo pokrenuti postupak ali će trajati i ne znamo kako će završiti. televizijske kuće znaju za ovu pricu, apsolutno sve . Pred zidom smo, bez ideja. I ne vidimo izlaz.

Pročitaj više

Moždani udar

26.02.2019.

26.02.2018. Dan kao i svaki drugi.Ali nije Ustajem, ali me boli glava.Računam proći će. Idem kuhati, iz ruke mi ispada kuhača. Odem na wc, ispada mi wc papir. Više ništa me mogu primiti rukom. Mrtva je. Vani snijeg, po cesti led. Zovem muža da pita šefa da ga pusti, da me odveze na holter na Ksaver, jer sam naručena, ali ruku ne osjećam i ne usudim se voziti. On dolazi i govori, idemo na holter pa ćemo na Rebro da vidimo šta ti je s rukom. Na putu prema Ksaveru pričamo normalno.U trenutku, kada mu moram reći da skrene, počinje moje frfljanje. Ne mogu ni pričati. Dolazimo ispred Avive, ja više ni ne vidim. Vidim,ali mutno. On sav u šoku, otvara mi vrata prima me i uvodi u kliniku. Dok smo čekali doktora, on mi masira ruku i govori, sve će biti u redu. Tada su mi samo krenule suze, jer vidim da nije u redu,a ne mogu ništa. Stiže doktor i govori , brzo zovite hitnu🚑🚑 to je moždani. O Bože,šta je njemu, kakav moždani, premlada sam za to. Rade mi magnetsku,koja pokazuje 3 mozdana i jedan sam valjda prohodala. 3 tjedna provedena u bolnici među bakicama i dedama koji leže u pelenama, koji se ne mogu kretati sretna sam što danas hodam, vidim,čujem, vozim i sve ostalo. Mogu i dalje biti mama i žena. Hvala Bogu. Iako sam nakon 6 mjeseci trebala obaviti kontrole, za sebe nikad nemam vremena i na zadnjem sam si mjestu. Ipak, osjećam da teže dišem nego do sada, pa iako je prošla godina, idem ja obaviti kontrole. Uglavnom krvna slika je ok, ali imam vode oko srca pa mi je poduplana doza tableta za 💞 tako da sada umjesto 3 tablete za 💞 ujutro pijem 5, a navečer 3. Radili su mi pretrage ko novorođenim bebama sve od a-ž . Svi nalazi ok. Opet super. Kažu previše stresa i da malo usporim. Kažu i nemojte sve uzimati 💞, ali kako kad sam od krvi i mesa. Imam još pretraga, evo i danas idem kod doktorice po uputnice, ali se nadam da će sve biti ok. Tempo koji je bio do sada stvarno nije za normalnu ossobu. Od samog početka, nakon priče sa Milanom i Matijom, kada smo se do 2-3 ujutro dogovarali kako i šta, tako i sada, ima dana kada jos u ponoć dogovaramo za neke obitelji. Jedna novost je i da ću zaposliti jednu osobu, i to je dobra stvar za jednu obitelj, a meni će puno značiti kada sav teret neće biti na meni. Imam prekrasnu obitelj. Bilo je dana, kada sam toliko bila ufurana u udrugu, da se pomogne što većem broju ljudi, da se obiđe što više obitelji i tu je moja obitelj bila zakinuta. Oni to neće priznati , ali znam da je. Ne želim to. Želim da imamo normalan tempo, gdje nitko neće trpiti. Kolko stignemo, stignemo. Znam kada navratim do majke i pita jesi za kavu, ja kazem mama, dosla sam vas samo vidjeti, zurim se, ona zna reć pa dobro dijete kada ces moc na miru sjesti i popiti kavicu. Ne želim da zbog udruge, sve stavljam u drugi plan. Imamo dobru volju i nastavljamo gdje smo stali. Ponekad se i vi sami čudite kako stizemo sve to, ali vjerujte bilo je dana, kada smo padali s nogu, ali nismo se predavali. Znate da ćemo i dalje davati sve od sebe. Sada ćemo uzet par dana, za sređivanje papirologije, ima toga hrpa, pa nastavljamo. I HVALA svima koji ste uz nas, puno nam to znači i to nam je vjetar u leđa. Ponosni smo šta smo počeli od nule,a sa današnjim danom imamo 8683 pratitelja. 🥰🥰😘😍🙋‍♀️ Uskoro ćemo imati druženje, pa ćemo više pričati na toj kavici. Hvala Voli vas Marijana :)😘🥰😍 P.S. Pazite na zdravlje i kontrolirajte se 🥰 Ne ponovilo se.

Pročitaj više

Baka Ana

21.02.2019.

Jučer ujutro,naša baka Ana je zauvijek zatvorila svoje oči. 😢😢Život joj nije bio lak. Draga bakice, drago mi je da smo vas upoznali na našem putu. Drago mi je da smo vas razveselili, svaki put kada smo došli. Hvala vam za svaki osmijeh. Vama će sada biti bolje, ali deda …. uhh deda samo plače. Žao mi je šta je tako završilo, valjda je tako trebalo biti. Sprovod bakice je danas u 13 sati u Križevcima. Počivajte u miru.

Pročitaj više

Skupljena sredstva za Davida!

20.02.2019.

Ljudi , srce nam je kao kuca ! U manje od 24 sata skupili smo za Davida i mamu 7 200 kuna i pokrili skoro sve dugove. Hvala Vam svima, divni ste, predivni i uvijek ste tu kad god zapne ❤ Objaviti cemo i popis donatora. Mama je neizmjerno sretna i zahvalna . I mi smo zahvalni svima na povjerenju i sretni jer nas gurate naprijed kad ni same ne vjerujemo da cemo uspjeti !

Pročitaj više

Pomoć za Davida

19.02.2019.

RIJESENO Opet trebamo Vasu pomoc . Javila nam se mama naseg Davida, djecaka koji uz to sto ima tumor i jos hrpu dijagnoza, slijep i nepokretan. Mama je uz njega 24/7 a sada treba malo nase pomoci. Mami su u banci naglo smanjili minus i mora platiti oko 3 000 kuna da joj se ne blokira racun, uzelo joj je sve sto je sjelo na racun od njihovih primanja. Uz to , mama Davidu mora kupovati ljekove , velike kolicine kremica jer je Davidova koza jako suha i Dukatina i jogurtice jer David nema zube da bi jeo “normalnu” hranu. A zube su mu morali izvaditi zbog tumora na jeziku. Probali bi mami skupiti barem za taj dug banci da joj ne uzimaju sad ovrhe svaki mjesec onaj novac koji joj je potreban za Davida. Danas cemo joj uruciti paket hrane bar malo da pomognemo, a ako ste u mogucnosti uplatiti koju kunu , jako bi ju razveselili.

Pročitaj više

Baka bez primanja

18.02.2019.

Posjetili smo baku koja nema primanja i dobila je odbijenicu. Imala je, ja mislim 7 operacija, ima željezo u ovim nogicama, često ide u Zagreb na preglede na Rebro i stvarno mi je to jako tužno. Jednom je netko komentirao da mozda moze pomoci.Ako znate nekoga tko radi u centru u Vrbovcu nek nam se javi. Hvala Martina Zetaić i Lani koje su išle sa mnom.

Pročitaj više

Sobica dede Đure

16.02.2019.

Jučer smo posjetili i dedu Đuru. Ovo izgleda prestrasno. Dobro je šta si je napravio Sobicu 20 m od ovog horora. Mi bi napravili akciju čišćenja I da se zakrpa ovaj zid, pobacaju nepotrebne stvari,ali je rekao da još mjesec dana pricekamo. Jučer smo htjeli obici i njegovu baku Anu,ali kada smo nazvali da se najavimo, rekli su nam da baka ima bolničku bakteriju,pa nismo se usudili riskirati. Ona je jako loše.ispod ću vam staviti video da vidite Sobicu. Hvala @Martina Zetaić i Lani.

Pročitaj više

Novi bicikli

15.02.2019.

Mislim da je ovoj dječici danas najsretniji dan. Mama ih je ostavila, a njihova jedina želja je bila bicikl, 1 ne 3. Tata nije mogao vjerovati da su dobili nove bicikle. Kaže ni u snu. Zahvaljujući gospodinu Anđelu, koji je kupio bicikle, danas su ih Vesna Mišak i Marijan Kos dostavili na njihovu adresu i veselju nije bilo kraja. Uz bicikle, dobili su paket slatkiša i 200 kuna. Pošto nisu iz Zagreba i blizu, htjela sam Marijanu bar platiti benzin, ali je i to odbio, svima još jednom hvala. Vesna MišakMarijan KosMarijana Ćorluka Matešić

Pročitaj više

Drva za tetu Ivku

15.02.2019.

Prošli put je kod tete Ivke bilo jako hladno. Sada će joj biti toplo, a i nama je toplo oko srca jer smo nekoga usrecioli. Teti su i suze krenule,kada nas je vidjela a mozete zamisliti srecu kada je vidjela drva. Hvala puno curama @Martina Zetaić i Lani, koje su današnji dan provele sa mnom na terenu i deckima koji su brzinom munje ispalili drva. Pozdrav Mariju.

Pročitaj više

Gradnja kuće za Viki

13.02.2019.

#SLAVONSKI_BROD Nastavak price o gradnji kuce za nasu Viki.. Ovih dana intenzivno radimo na tome da se rijesi sve sto prije i dobili smo pomoc strucnih ljudi koji su nas usmjerili kuda dalje. Sad trebamo javnog biljeznika iz Broda da se rijesi ostavinska , isto tako trebamo info moze li im javni biljeznik doci kuci posto otac nema noge i nema mogucnost doci do biljeznika ? Ako znate nekoga tko bi nam tu uskocio upomoc , javite nam. I dijelite pa mozda bude srece da bas neki biljeznik procita objavu :) Puno vas salje poruke a ne stignemo odgovoriti jer nam je ovo sad najbitnije,pa cu napisati tu za sve :) Za sada za ovu obitelj ne potrazujemo nista od namjestaja, odjece ,kucnih potrepstina. To sve cemo skupljati kada budemo imali kucu . Obitelj nema sada mjesta za nista. Ajmo sad SHARE da sto prije rijesimo sve papirnato sto nam treba ❤

Pročitaj više

Kuhinjski element za baku Baricu

12.02.2019.

Nasoj Barici je stigao NOVI kuhinjski element zahvaljujuci dragoj Gordani Spoljaric i njenom suprugu koji ima zlatne ruke , pogledajte samo razliku na slikama kako je to izgledalo kod Barice i zamislite njezino veselje kada je dobila nesto napravljeno samo i posebno za NJU ❤

Hvala i divnom vozacu koji je kuhinju prevezao danas iz Zagreba u Petrinju. Kad se male ruke sloze…

Pročitaj više

Paket hrane za baku

07.02.2019.

Danasnji dan iskoristili smo za posjet jednoj baki koju smo razveselili paketom hrane. Kad od svojih skromnih primanja plati racune, ostane joj kaze 200tinjak kuna za preziviti mjesec. Najslabiji smo na ovakve situacije kada nasi umirovljenici nemaju dovoljno da pristojno prozive svoju starost.

Pročitaj više

Otac i sin

07.02.2019.

Danas smo posjetili oca i sina, obojica bolesni. Tata ima proteze, sin nema jer mu je počelo trunuti meso. Kuća katastrofa, vrata trula, kroz prozore puše. 4 psića, maca i 2 goluba im daju razloga za život. S njima se poigraju, popričaju.

Za sina bi trebala električna kolica jer je teško voziti po ovom terenu stara kolica. Ako znate koja je cijena, može i polovna al da su u ok stanju, pišite slobodno u komentar.

Pročitaj više

Maleni u domu

07.02.2019.

Danas smo napokon obišli i malene u domu i odnijeli im vaše donacije (malo smo kasnili sa primopredajom, al to sam ja bila sprječena, jer mi je mali bio bolestan, valjda nećete zamjeriti :) ). Tete puno zahvaljuju, a vjerujem da su i mali pilići sretnii, jer sada imaju puno prijatelja. Danas nisam plakala ja, ali je Vesna. Tuga, jer smo mi one mame koje ne razumiju da netko može ostaviti bebu, pa nas svlada tuga, ali nismo tu da sudimo, nego da pomognemo.

Hvala vam, dragi prijatelji. Naravno opet smo pitali šta im treba, pa je teta rekla inhalator. Vjerujem da ćemo i za njega skupiti i da će naši prijatelji imati čiste nosiće. Teta kaze da je ovaj na slici super i da košta 600 i nešto kuna. Možda bi nam neka ljekarna mogla dati i popust.

Pročitaj više

Samo treba volja

27.01.2019.

Ovoj bakici skidam kapu. Nakon ne znam ni ja koliko operacija nogu, prva se mogu posramiti, kada vidim kako joj nista nije tesko. Napravit će i pekmez i ciklu i ukiselit salate, ma ništa joj nije problem i uvijek je dobro, samo da se dođe malo na čašicu razgovora. Toliko volje, ne sjećam se da sam igdje u našim obiteljima vidjela. Nama stalno nešto teško, umorni, ne možemo… samo treba volja.Bravo bakice P.S. U prosloj objavi se javio netko iz Vrbovca, u vezi primanja socijale za ovu baku, Pošto smo se pogubili više ne znamo tko pa nek nam se javi u inbox.

Pročitaj više

Noge kao led

27.01.2019.

Žalosno da se ljudi moraju odreći grijanja, da moraju štediti na osnovnim stvarima i zapitam se, tko zna koliko ljudi tako živi, čekajući da im netko dođe i donese paket hrane, kupi koji metar drva… žalosno. Noge su joj kaže ko led, ali teta koju smo obišli ima jako debele listove (moram tako napisati) pa zbog toga ne može nositi čizme, niti ista drugo, osim šlapa, a šlape nosi 43.

Kada smo krenuli dalje, molila nas je da ju ne zaboravimo, a tada su krenule suze. Nemam više šta pisati :(

Pročitaj više

Hladnoća

27.01.2019.

Ona živi sama u ove dvije sobice. Da hladno je, jako hladno, jer ima jos metar i pol drva pa čuva da malo ugrije navečer, kada je jako hladno.Ona živi sama u ove dvije sobice. Da hladno je, jako hladno, jer ima jos metar i pol drva pa čuva da malo ugrije navečer, kada je jako hladno.

Pročitaj više

Deda Đuro

27.01.2019.

Ni kod dede Đure nije nedostajalo suza. Od kada je baka nepokretna i smjestena u udomiteljsku obitelj, samoća mu najgore pada. Kaže deda, ako znate neku bakicu koja bi došla kod mene, samo da nisam sam. Kaže ne mogu ni jesti ni piti, al obećao je pojesti bar slance koje smo mu donijeli.

Pročitaj više

Par metara drva za zimu

21.01.2019.

Kada smo obisli baku i uljepsali joj blagdanske dane sa nesto hrane, saznali smo da baka nema vise puno drva i ostatak zime se ne bi imala s cime grijati. A od male mirovinice zaista je tesko skupiti novac za drva koja su svake godine sve skuplja. Ovih dana baki smo osigurali par metara drva da ima za ovu zimu i da joj bude toplo. Jos jednom zahvaljujemo vam na svim donacijama jer bez Vase pomoci sve ovo bi bilo nemoguce ostvariti :)

Pročitaj više

Uplate za Božić s Dobrom Voljom

20.01.2019.

Zahvaljujuci vama svima koji ste donirali kunice u nasoj akciji Božić s Dobrom Voljom, uspjeli smo malo pripomoci nekoliko obitelji. Neke od obitelji su nasi prijatelji iz Otocca koje smo posjetili sa Djedom Bozicnjakom i razveselili paketima hrane i poklonima za djecu, vecina djecice je nazalost sa zdravstvenim tegobama i znamo da ce njihovi roditelji iskoristiti novac najbolje moguce. Takoder dvije djevojcice su za novu godinu ostale bez tate, umro je vrlo mlad pa smo mami uplatili barem za mali dio troskova oko sprovoda.

Ovaj mjesec 1600,00 kuna je uplaceno i nasem malom prijatelju Svenu da ima za pelenice i sto mu jos bude potrebno. Pisete nam poruke, nismo stigle na sve odgovoriti jer nam je sada prioritet rijesiti papire. Vidim da nam jos uvijek puno vas nudi odjecu, to nazalost ne mozemo primiti jer nemamo gdje skladistiti. Uzmemo samo ono sto trazimo za nekoga kao sto smo sada skupljali za naseg malog Palcica.

Hvala Vam na svim donacijama, hvala Vam sto nam pomazete, puno smo uspjeli napraviti a nadamo se da cemo i ove godine uz Vasu pomoc moci nastaviti pomagati istim tempom ❤

Pročitaj više

Srećica mala

20.01.2019.

Nije ni imao priliku upoznati svog oca. Imao je samo 3 mjeseca, kada je tata poginuo. Srećica mala, nije skidao osmijeh s lica. Odnijeli smo im hrane, pelene, vlažne…hvala vam!

Pročitaj više

Prvo režije, pa što ostane

20.01.2019.

Posjetili smo dedicu, koji živi od male mirovine. Popili smo sok i malo popričali. Klasika naših penzionera, prvo režije, a za život šta ostane.

“Ništa ne trazim, ali ako dobijem dobro će mi doći.” - njegove su riječi.

Pročitaj više

Drva za Viktoriju

13.01.2019.

Veliko hvala anonimnoj donatorici, koja je poklonila 5 m drva za našu Viktoriju. Sada joj neće biti hladno.Možda dobije još. Hvala do neba.

Pročitaj više

Naša bakica

12.01.2019.

Subota je neradni dan, al ne znam koju subotu nismo odradili bar jedno dobro djelo. Hvala našoj Vesna Mišak koja redovito posjećuje našu bakicu i razveseli ju. Baka nema zube, pa se trudimo prilagoditi joj ono sta imamo.

Pročitaj više

Dečkići iz sigurne kuće

11.01.2019.

Danas smo posjetili mamu i njene dečkiće iz sigurne kuće. S obzirom da se još jedna udruga uključila, mi ćemo se povući.Tako smo se dogovorili. S naše strane, od Vas su dobili drva,djeca poklone za Božić, odjeću, 550 kuna, hrane pelene.

Pošto imamo velik broj obitelji “na čekanju”, koje još nijednom nismo posjetili, niti im pomogli, smatramo da je bolje da što više ljudi pomognemo. Ako mami zaskripi, javit će nam se.

Pročitaj više

Baka Marija

07.01.2019.

Za našu baku Mariju smo dobili 2 mobitela pa smo jedan ostavili njoj, a drugi ćemo dati jednoj baki koja je u sličnoj situaciji, isto u jednom malom selu daleko od grada.

Baka Marija se zahvaljuje, mobitel joj se svida jer ima velike tipke i kaže sad će napokon moći pričati sa svojom prijateljicom, a da joj se ne gasi telefon svaki čas.

Pročitaj više

Za mamu trudnicu

04.01.2019.

Ova dva dječaka smo posjetili za Božić i razveselili ih igračkicama a sada nam treba nesto za mamu od mlađeg dečkića. Mama je trudnica, trebala je roditi u 3. mjesecu pa smo planirali do tada prikupiti sto joj je potrebno. Ali mama je danas zavrsila u Petrovoj i moguć je prijevremeni porod.

Trebale bi nam spavacice za nju, velicina 38 , ulosci higijenski oni od vate sto se koriste u rodilistu i blaznice jer mami je vec krenulo mlijeko. Bilo bi dobro da joj pomognemo i sa pelenama, vlažnim maramicama, kremama za bebu. Ali pošto su nam trenutno najpotrebnije stvari za mamu, ima li netko da bi to prevezao odmah k njoj u Petrovu?

Mama inače živi u selu koje nije baš blizu Zagreba i njena obitelj nije u mogućnosti putovati svaki dan k njoj i nositi joj stvari, a i slanje poštom bi nam uzelo puno vremena.

Pročitaj više

Dječica u domu

03.01.2019.

Neki dan nakon članka u novinama, da djeci u jednom domu trebaju cipelice, nazvali smo da ce udruga kupiti, ali su u tih par dana dobili po 2-3 para. Pošto su im trebale piđamice, kupili smo im i odnijeli. Naravno da ne možeš da ne pustiš suzu kada vidiš bebice, od samo mjesec dana.

Nismo tu da sudimo, svatko ima svoj razlog (iako ja to ne razumijem), ali dobro. Djeci je dobro, na toplom su imaju papati, imaju dobre tete i ovaj zagrljaj djeteta koje vas vidi prvi puta i ne pušta iz zagrljaja, dugo će ostati u našim mislima. Probili smo led, a moja Iva već dogovara volontiranje u istom domu, bar dok ne dobije posao u nekoj od bolnica.

Ono šta im sada treba su vreće za spavanje (0-8 godina) i podbratci za klince, vlažne… Znači robica trenutno ne treba, pa nemojte slati, jer zatrpavate moju malu šupu, ali ako imate vrecu za spavanje ili podbratke, pošaljite ili osobno odnesite.

Hvala svima!

Pročitaj više

Pregled 2018. godine

01.01.2019.

Dragi prijatelji, U ovoj godini je bilo puno osmijeha, sreće, ali i tuge, neka djeca su nas napustila i tu vrijeme ne liječi rane.

Bilo je puno bakica i deda, koje smo i koje ćemo posjećivati, jer su nekima dućani udaljeni i po par kilometara. Bilo je obitelji, kojima se kuće doslovno raspadaju i mi ćemo pomoći, koliko budemo u mogućnosti. Vjerujte, ovo je bio posao za 20-tak ljudi, ali nismo se predavali i odradili smo vrhunski posao. Stvarno vrhunski. Znala sam po cijele dane skupljati donacije. Odaziv je bio ogroman, veći od očekivanog. Hvala vam za to.

Hvala Josipu, Nini, Mariji, Svenu, Vesni, Marijanu, Kruški. Hvala mojoj djeci i suprugu, koji su uskakali kad sam ja bila na terenu. Svi oni su preuzeli dio tereta i sve odradili na vrijeme. Padali smo s nogu, ali smo odradili sve planirano.

Moj tata (hvala Bogu sad je dobro) u vrijeme najveće gužve, doživio je moždani udar. Bilo je dana kada sam spavala kod mame, a ujutro odmah na teren, jer nismo mogli dozvoliti da dječica ostanu bez poklona. Dan prije odlaska u Otočac, zadnju donaciju sam preuzela pola sata prije ponoći. Onda si možete zamisliti kako je bilo. Preuzmi donaciju na Črnomercu, u Dubravi, na Trešnjevci, u Zaprešiću. Vozi u Sesvete. Odnesi sve u šupu. Slaži pakete za Vesnu, jer će ona i Marijan obići 11 obitelji. Slaži donacije za Sisak. Nosi sve gore. Ako sad nisam nabila mišiće, nisam nikad.

Neka. Ja sam davno rekla, dok imamo s čime raditi, nama neće biti teško. Hvala svima vama koji ste nam pomogli svojim donacijama, jer bez toga, mi bi sjedili doma. Bez Vas ne bi bilo toliko sretne djece, bez vas ne bi razveselili naše usamljene bakice i dede. E, onda je došao Božić. Mi sretni jer je sve gotovo i napokon možemo uživati sa svojim obiteljima. I onda ja dobijem upalu grla, antibiotike….ali svake godine je tako, jer budem iscrpljena.

Idući zadatak nam je krov u Sisku (čekamo majstora da nam javi vrijeme početka radova, a i još čekamo dozvolu od grada za izgradnju kuće u Brodu). U Retkovcu je prije tjedan dana izgorila kuća jednoj obitelji, pa ću idući tjedan i do njih.

Vama želimo punooo ljubavi,zdravlja, veselja i ponekad, ako imate nekoga starijeg u susjedstvu, obiđite ga, bit će im drago. Sebi želimo puno zdravlja,da imamo što više prijatelja u udruzi, a što manje ljudi koji su gladni, usamljeni, bez struje i vode. Budite skromni, čuvajte roditelje, brata, sestru… Nek nas i dalje vodi zajedništvo, ljubav, prijateljstvo…

Veliko vam HVALA!

MARIJANA MATEŠIĆ, predsjednica udruge

Pročitaj više

Hrvatski radio

26.12.2018.

Jutros na Hrvatskom radiju u emisiji Civilno društvo.

Klikni na link na emisiju ili poslušaj emisiju preko našeg YouTube kanala.

Pročitaj više

HRT Dobro Jutro Hrvatska

26.12.2018.

Prvi put uživo, bilo je malo treme, ali preživjeli smo. U emisiji Dobro jutro Hrvatska bilo je govora o humanitarnom radu, s gostima: Marijanom Matešić i Vesnom Mišak iz humanitarne udruge ‘Dobra volja’ , te Velimirom Markulinom, predsjednikom Udruge Phoenix i Dubravkom Novakom,načelnikom Policijske akademije.

Pročitaj više

Sanjke

23.12.2018.

Hvala i Ivana Homan Peternac koja nam je obisla Bjelovarsku županiju i razveselila 3 obitelji. Jedna od njih je samohrana majka sa 4 mališana. Veselju nema kraja, a i mama se rasplakala. Njihova želja je bila i da dobiju sanjke, pa su ih odmah isprobali. Hvala svima dobri ljudi. Marijana Ćorluka Matešić

Pročitaj više

Deda Đuro

23.12.2018.

Danas sam sa svojim suprugom obišla dedu Đuru. Dočekao nas je u suzama. Baka je u Koprivnici u bolnici i dosta je loše. Možda ima među nama med sestra koja radi u bolnici u Koprivnici da obiđe bakicu. Mi joj svakako želimo brz oporavak i da nas drugi put doceka s osmijehom na licu.

Pročitaj više

Baka Marija

23.12.2018.

Baka Marija zivi sama u ovoj skromnoj kucici. Imala je brata i sestru koji su umrli i sada nema vise nikoga. Djece nema. Jedino sto ona ima je tv. Baka ima ovaj stari mobitel ali sada ni on ne radi kako treba pa nema kako nazvati doktora ili bilo koga drugog ako zatreba. Kaze da je morala kupiti 2 metra drva pa za mobitel nije ostalo novca, zivi od jako male mirovine. Jel ima netko mozda da bi joj poklonio mobitel ali na tipke , za T-mobile mrezu ? Sto jednostavniji , samo da moze zvati.

Pročitaj više

Stariji bračni par bez struje

22.12.2018.

Danas smo obišli stariji bračni par, koji živi bez struje. Baka je bila presretna i puno, puno zahvaljuje svima. Nedavno je netko nudio da ima puno svijeca, pa eto nek nam se javi, njima treba. Idemo dalje, nema odmora. :) Marijana Ćorluka Matešić

Pročitaj više

Slike s današnjeg putovanja

21.12.2018.

Par slikica sa današnjeg putovanja, još smo na terenu

Pročitaj više

Tvrtka DPD Hrvatska kupila namirnice

19.12.2018.

Po 100-ti put, veliko hvala DPD-u Hrvatska, koja nas je spasila i poslala poklone za naše najmlađe, ali to nije sve. Firma DPD Hrvatska je obavila i kupovinu namirnica u vrijednosti 2,000 kuna, na čemu im puno hvala. Ukoliko idete u Kaufland u Branimirovu, ne zaboravite zaokruziti listic na blagajni :) Marijana Ćorluka Matešić

Pročitaj više

Nove tenisice

17.12.2018.

Sjećate se dječaka koji nas je prošli put dočekao u gacicama. I on i sekica su bolesni. On je osim poklona,dobio dosta robice i više neće biti samo u gacicama. Njegovu sekicu je posebno razveselila nova,topla,mekana dekica, a nove tenisice koje smo dali njegovom tati izmamila su suze čovjeku koji je jedini zaposlen u kućanstvu. Naime tata koji je i invalid bez prsta,radi maksimalno za 2.800 kn i bori se i mislim da su mu ovo prve markirane tenisice . Mamu su naravno razveselila namirnice,jer će im bar par dana bit pun frižider. Hvala svima

Pročitaj više

Naša draga Barica

17.12.2018.

Nasa draga Barica iz Petrinje se uvijek tako lijepo sredi kada se najavimo da cemo doci. Barica je jedna draga teta koja je imala djecju paralizu, vrlo tezak zivot i tuzno djetinjstvo. Ali ona je jedna jako vedra i vesela osoba i ne da se :) Za nju bi voljeli nabaviti jedan kuhinjski element da ga ima umjesto ovoga koji se raspada (100 cm). Pa ako netko ima , javite nam . Prijevoz nam je uvijek problem pa bi svakako bilo lakse da ga nademo u okolici Siska/Petrinje :)

Pročitaj više

Hvala DPD Hrvatska za besplatno slanje poklona

16.12.2018.

Veliko, veće, najveće HVALA , DPD Hrvatska, koji su nam besplatno poslali paketice sa poklonima za naše mališane.

Pročitaj više

Dobre vijesti za našeg malog prijatelja

16.12.2018.

Najljepša vijest koju smo jučer primili , je da se naš mali prijatelj, koji je imao rak izlječio. 👏❤️ Još mora primiti imunoterapiju, al nadamo se najboljem.Bitno da su nalazi uredni. Zbog toga smo presretni. Hvala svima koji ste slali stvarčice za njega. Marijana Ćorluka Matešić

Pročitaj više

Djedica u Otočcu

15.12.2018.

Nas Djedica je u Otocac poveo svoja dva mala pomagaca da razdijele zajedno poklone koje ste slali djecici. Prva stanica je bila kod samohranog tate 6 klinaca , mama je nazalost preminula . Taj nedostatak im ne moze nitko zamijeniti ali barem smo stavili malo osmijeha na njihova lica ❤

Pročitaj više

Djedica obilazi starije

15.12.2018.

Zahvaljujući vama dobri ljudi, osim dječice nas djedica je obilazio i osobe starije životne dobi, slabijeg imovinskog stanja. Hvala vam u njihovo ime.

Pročitaj više

OŠ Marija Jurić Zagorka

14.12.2018.

Puno hvala profesorima i roditeljima O.Š. Marija Jurić Zagorka, koji su se potrudili i skupili hrane za naše obitelji. Ana-Marija Tavra

Pročitaj više

Igraonica Friends

14.12.2018.

Hvala i malima i velikima iz Igraonica Friends sto su skupili puno slatkisa za nase male prijatelje . Hvala Ivani na organizaciji ❤

Pročitaj više

OŠ Vladimir Deščak

13.12.2018.

Još jedna škola nam se priključila u skupljanju donacija za naš Božić s Dobrom voljom. Hvala Vam svima na veeelikoj količini slatkiša s kojom ćemo obradovati puno dječice ❤ Sudjelovali su učenici/e 2.a, 2.b, 2.c i 5.b iz OŠ #Vladimir_Deščak, #Sveta_Nedelja i učiteljice Mateja Škof Čerkez, Snježana Škiljan, Nataša Miljan i Miroslava Kapuđija.

Pročitaj više

Djelatnici P&G i njihovi prijatelji

12.12.2018.

Hvala veliko na poklonima za klince djelatnicima P&G i njihovim prijateljima , dio vec u subotu putuje u Liku , dio za Sisak i Petrinju ! Hvala Vam najljepsa , divni ste ❤

Pročitaj više

Baka je bez hrane

11.12.2018.

Sjećate se bake, kojoj su ukrali mirovinu? Danas ju je obisla naša Vesna Mišak i opet će ju obici za par dana. Baka se rasplakala jer je ostala bez hrane. Žalosno da u ovim godinama gladuju. Marijana Ćorluka Matešić

Pročitaj više

OŠ Vukomerec

10.12.2018.

Hvala jos jednoj ekipi malih ruku koje cine velika djela . Ovo su divna djecica iz #3a i #6b razreda #OŠ_Vukomerec od kojih smo dobili jako lijepu donaciju hrane i higijenskih potrepstina za nase Bozicne pakete, a i nesto novcanih priloga za sto cemo kupiti voce i mlijecne proizvode prije nego nas Djed Bozicnjak krene na put ! Hvala uciteljima , roditeljima i divnim klincima i neka su Vam sretni blagdani ❤

Pročitaj više

Poklončići za Božić

07.12.2018.

#Božić_s_Dobrom_voljom Danas je jako radno, stigli su nam neki pokloncici , spakirali smo sto smo mogli , sa Tiska smo uzeli pakete , iz poste nam je nas volonter donio 2 paketa. Ekipa koja ima poslati pakete za klince , molimo vas tko moze saljite tiskom , posta je jako jako spora i bojimo se da nece sve stici na vrijeme . Hvala vam na svakom poslanom paketu , na pismima i cestitkama , na slatkisima za nase malisane. Marijana Ćorluka Matešić

Pročitaj više

Djelatnici Printec Croatia

05.12.2018.

Veliko hvala djelatnicima Printec Croatia, koji su se organizirali i skupili ovu lijepu donaciju.Hvala @Vesna Simic koja sve to predložila i organizirala. Marijana Ćorluka Matešić

Pročitaj više

Dječji vrtić En-ten-tini

05.12.2018.

Moj mali Dominik je prije 2 mjeseca krenuo u malu školu. Rekao je teti da njegova mama ima udrugu Dobra volja i da pomaže obiteljima. Nakon toga me njegova teta Milana Taloš Lopar pitala jesam li za da se i oni uključe u prikupljanje namirnica i mogu vam reći da sam se ugodno iznenadila. Hvala svim tetama, djeci i roditeljima koji su se odazvali u ovaj program predskole Dječji vrtić En-ten-tini Marijana Ćorluka Matešić

Pročitaj više

OŠ Rugvica

04.12.2018.

#Kad_se_male_ruke_slože Vesela ekipa OŠ Rugvica vec trecu godinu se ukljucila u skupljanje hrane za nase korisnike . Hvala uciteljici Silvija Hećimović na organizaciji , hvala djecici i uciteljicama ,hvala roditeljima . Razredi koji su sudjelovali u akciji 1. B, C, D, 2. C, D, 4. A, B, C, D #HVALA vam sto djecu ucite od malih nogu da dijele sa drugima ❤ Ukoliko se i vi želite uključiti, slobodno se javite.

Pročitaj više

Donacije za Božić

03.12.2018.

#Božić dolazi 🥰 Hvala na donacijama koje su nam pristigle. Veliko hvala obitelji Kosanović, Ivani i Ivani , Kristini i mami Jadranki na poklonima za dječicu, hvala Blaženki Š. na šarolikoj donaciji, hvala Gabrijeli iz Zaprešića, našem prijatelju Enisu Asanovu na cipelama , Beatrisi na cipelama za Gorana i hvala Sunčici koja je napravila jastuk na dinosaura za našeg malog Ivana.Divni ste ! Uz još par poklona koji su ostali slobodni na našem popisu , voljeli bi našim klincima pokloniti i nešto donjeg veša i čarapa (NOVO) da roditeljima olakšamo koliko možemo . A naše bake i djedovi se čarapama također uvijek razvesele. Pa eto, ako nemate ideju što kupiti, #čarape bi im svima dobro došle , svih veličina i dezena !

Pročitaj više

Božić s Dobrom Voljom

01.12.2018.

Božić s Dobrom voljom može početi! I ove godine naš Djed Božićnjak će posjetiti naše mališane i njihove obitelji. https://hudobravolja.hr/aktivnosti/bozic-s-dobrom-voljom

KAKO MOŽETE SUDJELOVATI?

Na našem popisu možete naći imena djece i njihove božićne želje, provjerite možete li ispuniti neku od želja i upišite se 🙂

LINK NA POPIS -> https://hudobravolja.hr/aktivnosti/bozic-s-dobrom-voljom

Poklon možete zapakirati u prozirni celofan ili kutiju koju možemo otvoriti jer ćemo morati škicnuti u nju da bi u papire upisali vrijednost svake Vaše donacije, a i zbog sigurnosti djece. OBAVEZNO na poklon napišite ime i dob djeteta za koje ste kupili poklon. NAPOMENA: Za Božić skupljamo ISKLJUČIVO nove stvari za djecu (igračke, odjeću, obuću ili što su već zaželjeli). Rabljeno ne skupljamo jer barem za Božić djeca trebaju dobiti nešto što je samo njihovo i namjenjeno samo njima.

DO KADA SKUPLJAMO POKLONE?

Naš Djed Božićnjak na put kreće već 15.12. pa bi Vas molili da pokloni na našu adresu stignu do 12.12 krajnje. Neke poklone ćemo morati slati poštom pa će nam i tu trebati još par dana da stignu od nas do svog odredišta. Ako niste izabrali niti jedno dijete s popisa ili su već svi pokloni izabrani, uvijek možete pomoći u vidu hrane, higijenskih potrepština i slatkiša, trebat će nam puunoo slatkiša da obogatimo naše poklone za klince. Roditelji, bake i djedovi uživaju u keksima i čokoladi 🙂

ŠTO NAM JE NAJPOTREBNIJE?

Često nas pitate što nam je napotrebnije od namirnica. Svatko donira u skladu sa mogućnostima, zapamtite da je i jedna čokolada više nego ništa. HIGIJENA - pjene za brijanje, britvice, dezodoransi, higijenski ulošci, toaletni papir, deterdženti za suđe i odjeću, spužvice za suđe, šamponi i gelovi za tuširanje, paste i četkice za zube.

HRANA

Konzerve (paštete, namazi, gotova jela jer nam neki korisnici žive bez struje i/ili vode), začini, kečap, majoneza, pudinzi i čokolade za kuhanje za kolače ili što Vam već padne na pamet da znate da bi se moglo iskoristiti za božićne kolače, čokolino i čokoladni namazi za naše najmlađe korisnike, kave i cappuccina, konzervirano voće, suhe germe, suhomesnati proizvodi, sir, kocke za juhu i juhe u vrećici. OSTALO - Ako niste raspoloženi za shopping, uvijek možete donirati i darovne kartice raznih trgovačkih centara, a naši korisnici ih mogu iskoristiti da si kupe svježe meso ili nešto drugo što im je već potrebno.

GDJE MOŽETE PREDATI DONACIJU?

 • SESVETE - ako ste u blizini Sesveta, donaciju može osobno preuzeti Marijana
 • NOVI ZAGREB - za ovaj dio grada, tu nam je Nina
 • SAVICA - u Savici svoju donaciju možete također osobno uručiti našoj Petrici
 • ZAPREŠIĆ - za ekipu blizu Zaprešića, tu je Marija
 • SISAK - također Marija – za preuzimanje na ovim lokacijama se dogovaramo u inbox ili možete poslati poštom na HU DOBRA VOLJA Varaždinska 1, pp 62 10 360 Sesvete ili putem TISAK paketa na TISAK HU DOBRA VOLJA Ninska 10 360 Terminal Sesvete 900960
Pročitaj više

Visokorizični neuroblastom

24.11.2018.

Ovo je jedno malo bice sa vec velikim brojem dana provedenim po bolnicama. Trogodisnji djecak koji boluje od visokorizicnog neuroblastoma . I cak je jednom i pobijedio tog raka, ali mu se opet vratio. Prosao je on sada i vec dvije velike operacije . Nas djecak je inace iz Slavonije ali zbog ove ruzne bolesti , cesto boravi u Zagrebu na lijecenju. Putovanja,smestaj i razne vitamine za djecaka placaju sami, pa smo se ponudili da barem nasem malom lavicu pomognemo s pelenama ili kozmetikom. Ako netko ima zelju kupiti paket pelena, molimo vas da to bude iskljucivo Pampers jer od svih ostalih dobije osip , probali su sve moguce vrste. Dakle, Pampers broj 6 :) Hvala Vam unaprijed na svakoj pomoci ❤ Edit : Molim vas samo, Svenov tata kaze da je neko novo pakiranje Pampersa s manjim pelenama, a njemu su dobre iz starog pakiranja gdje je bilo 66 komada. On ima 22kg pa da mu ne budu male.

Pročitaj više

Slučajan susret

21.11.2018.

Slučajan susret, kada me molila da joj pomognem preći cestu pretvorio se u prijateljstvo. Baka koja je imala 6 operacija i željezo u rukama, predala je centru u Vrbovcu zahtjev za pomoc. Pošto deda ima mirovinu, vec su je 2 puta odbili, sada je predala 3 put. Prva slika je od ljetos, samo da se vidi da je zena invalid. Ako netko zna koja prava ima i kako ih ostvaviti javite se da joj pomognemo- hvala Marijana Ćorluka Matešić

Pročitaj više

Dečko iz Zadra

21.11.2018.

Ovu donaciju sam vec objavila, ali imam potrebu napisati par riječi o djetetu koje je ovo doniralo. Prvo iznenadila sam se kada nam se javio. Dečko je iz Zadra, ali igra nogomet u Interu. Zove se Ivan Nekić . Nema ni 18 godina. Kako on kaže, mater ih je tako naučila da treba pomagati, pa hvala toj majci koja je odgojila tako divno dijete. Vjerujem da je ponosna. Mislim da je on i naš najmlađi donator. Hvala:) Marijana Ćorluka Matešić

Pročitaj više

Baka i deda

20.11.2018.

Nadam se da stigli s posla i pijete kavicu u toplom domu. Nažalost našim bakicama je i po ljeti i u proljeće teško pjesačiti do dućana udaljenog par km, a kamoli po ovoj zimi. Danas smo razveselili ovu bakicu i njenog dedu koji je otišao po lijekove. Naravno baka se odmah zasladila i pojela kolačić. Takvu starost ne bi nikome poželjela.

P.S. Hvala svima koji nas podrzavate. Samo jedna molba, šta se tiče donacija. Rijetko dobijemo banane, ali ovaj put smo dobili i limun i banane. Ponekad prođe po 3-4 dana dok volonteri preuzmu i krene se na put, zato bolje da voće kupimo neposredno prije posjete,kao danas (limun je ok, on može stajati). Ako znate neku bakica da je sama i u sličnoj situaciji, javite pa kada budemo u mogućnosti da vidimo šta možemo. Zajedno možemo sve.

Pročitaj više

Krapina, Pregrada i Zdenčina

10.11.2018.

Krenuli smo u 9 ujutro. Prvi posjet nam je bio u Krapini. Cure su se najviše radovale lizalicama. Nakon toga otišli smo kupiti hrane za beskućnike Pregradi,ali ih nije bilo.Nakon toga htjeli smo posjetiti bakicu u Zdenčini, ali ni nje nije bio, pa smo se uputili prema Zagrebu. Sreća imamo volontere na svakom koraku, pa je naša Vesna Mišak preuzela hranu za Đurđu i odnijela joj. Veliko hvala ide i našoj volonterki Martina Zetaić, koja je svoj slobodni dan provela sa mnom na terenu i trpila me cijelo vrijeme. Danas smo imali dobar trening jer u jednom mjestu. auto ne može ići, pa smo teglile torbe, al ok preživjele smo.Puno hvala Katica Petan i @barbara jajčanin na jučerašnjoj donaciji. Od 9-16 dosta za danas . :) Pusa

Pročitaj više

Naš prijatelj David

08.11.2018.

Dragi prijatelji Naš prijatelj David je slijep. David ima tumor na mozgu i na jeziku,izvađeno mu je 16 zubi tako da jede pretežno kašastu hranu. David je nepokretan. Nikad neću zaboraviti naš prvi susret kada sam mu dala dukatina, koje je to veselje bilo kada ih je napipao. David sada ima problema sa kožom. Trenutno je potrebno: -gazice ,fiziološka, maske za lice,kreme melem,maslinovo ulje,dječji šamponi i sapuni,vlažne maramice, jogurti, pudinzi, prašak, omekšivač,on želi mekanu dekicu i prekrivač, plahte s gumicama- danas ćemo to kupiti od vaših donacija. Marijana Ćorluka Matešić Sve za Davida mozete poslati na nasu adresu Hu Dobra Volja Varazdinska 1 , pp 62 10 360 Sesvete Samo napisite da papiric da je za Davida :)

Pročitaj više

30 tegli meda

05.11.2018.

Puno hvala gospodinu Martić na donaciji 30 tegli meda. Hvala i na poklonima koje smo dobili, a vi ako želite kupiti aroniju,kupinovo vino,propolis javite se gospodinu na broj 098704-404. Marijana Ćorluka Matešić Vesna Mišak

Pročitaj više

Zagreb - bračni par bez struje i vode

24.02.2018.

U ovoj kućici bez prozora zivi bračni par. Nemaju djece. Šemsa je doselila iz Bosne i nema jos rjesene papire, pa joj je teze i naci posao. U ponedjeljak ide na jedna razgovor pa se nadamo da će uspjetu, jer zive od 800 kn muzeve socijalne pomoci. Prekjučer smo im kupili drva, ali to je za prvu ruku. Mladi su i zdravi i treba se primiti posla, da imaju redovita primanja. Nek im je sretno

Pročitaj više

Spremanje kod bakice Milke, neljudski uvjeti

24.02.2018.

Jutro smo proveli kod bake , docekala nas je pokraj svoje peci gdje provodi vecinu dana , grije ruke i razmislja o svome zivotu..Prica baka kako je prije dosta godina pomagala ljudima , kako je radila u Petrinji , izgubila je i svoga sina u nesreci.. Imao je samo 15 godina. Koliko god smo mi bili tuzni i iznenadeni sa situacijom tamo ,ona nas je svojim pricama razveselila. 💕, Baka je 31 godište, ali je jako pametna i bistra.Ima dobro pamćenje i ima jako dobar apetit. 🙂 Baka nema vode u kuci , nema kupaonu . Donesli smo vodu iz bunara , ugrijali ju na pec na drva i krenuli sa ciscenjem .Stavili smo baki i cistu veselu posteljinu . Jelena Jurčevićje prije nego smo jutros krenuli skuhala juhu i spohala baki meso. Tako da smo baku i nahranili. Mario Likić je i danas odnio baki kruh . Veliko hvala Mlin i pekare iz Siska, koji su bakici osigurali kruh svaki dan, bez naknade . Rekla nam je baka “Danas kao da mi je Bozic “.. 😍 Hvala cijeloj ekipi koja je danas sudjelovala i hvala svima na donacijama , vi nam pomazete da pomognemo njima ,onima koji nas trebaju ❤ Marijana Ćorluka Matešić Marija Komarac Marija Skokica Ali nije baka izgubila vedar duh niti smisao za

Pročitaj više

Sebastian se vratio iz bolnice

24.02.2018.

S obzirom da je imao sve jače napadaje, naš mali prijatelj je proveo 2 tjedna u bolnici na promatranju.Promjenili su mu terapiju, pa ćemo vidjeti kako će tijelo prihvatiti. Veselju nije bilo kraja, kada smo došli, a njegovoj mami, koja je ostala udovica donijeli smo malo hrane, a djeci slatkiša.

    

Pročitaj više

Baka Milka sama i zaboravljena

24.02.2018.

BAKA MILKA ŽIVI U NELJUDSKIM UVJETIMA: ‘Teško je vjerovati da u 21. stoljeću još ima ljudi koji ovako žive’

Pročitaj više

Pomoć za lijekove

05.02.2018.

Nedavno sam dobila jedno pismo gdje je cijeli list bio ispunjen datumima operacija. Danas sam bila slobodna i odlučila posjetiti tu gospođu. Iskreno, nije vam svejedno kada vidite taj prizor i mene je malo šokiralo, pa preporučujem trudnicama da ne listaju sve slike. Žena živi sa sinom u podstanarskom stanu. Ima mirovinu 1500 kn. Najbitniji su joj sada lijekovi. Nedavno je operirana i rekla sam da ćemo joj kupiti lijekove, s tim da se jedni mogu samo naručiti u Bosni ili Sloveniji. Gospođa ne može pričati ,pa smo se dopisivale. Isto tako, ako netko može nabaviti fiziološku i gaze za ispiranje rane. Lijepo molim ako netko ima soka od aronije i može donirati, da se javi. Hvala vam ljudi.Vjerovatno nismo ni svjesni koliko tim ljudima to znači. Danas su donacije i članarine uplatili Sandra Cerovečki,Ljubica Sulić, Sajam Automobila do.o. Adrijana Coha,Ivana Krstanović. Sara Čolić, Nevenka Lozo , hvala vam. Obavili smo malu kupovinu, da možemo nadopuniti pakete. Gepek hrane je na putu za Sisak za našu bakicu.    

Pročitaj više

Baka 2 dana bez kruha

03.02.2018.

Dobra vam večer dragi prijatelji.

Evo da se i ja javim, da znate da sam dobro :). Napokon su riješeni papiri, to smo imali rok i to nam je bilo najvažnije. Jučer nam je bila kontrola iz Ministarstva. Sada kada je sve to riješeno, idemo polako sa prikupljanjem hrane i obilaskom naših obitelji. Od 23.01. do danas je uplaćeno 295, 00 kuna i od toga ćemo kupiti mlijeka i mliječnih proizvoda. Hvala Katarina Palac Varenica,Zlatko Prskalo, Sanja Jakoplić i Ana Sušac.

Hvala i Enis Asanov koji je nakon jučerašnje objave o baki donio donaciju za nju. Par obitelji smo uplatili malo kunica i jednoj teti za lijek.Nažalost, opet ponavljam ne možemo svima pomoći.Trudimo se da što veći broj obitelji dobije bar osnovno hranu. Tražite nas drva, plaćanje režija i neke nemoguće stvari. Namjerno sam napisala koliko je uplaćeno u zadnjih 10 dana , da znate o kojim ciframa se radi, jer ponekad imam osjećaj da mislite da nam sjedaju tisuće i tisuće kuna da smo svemogući i da je na nama hoćemo to ispuniti ili ne. Nije.Trenutno imamo brašno,šećer i tijesto, a ostalo moramo kupiti, jer ne mogu bakici od jučer donijeti 10 kg brašna i šećera.Hoće se od toga najesti bakica koja ni zube nema, neće. Zato gledamo da donesemo što više toga šta im odgovara njihovom stanju.

Strašno je zateći bakicu kao jučer, koja 2 dana nije jela jer nema ni KRUH-žena nema KRUHA. Susjedi, ljudi di ste nestali, obiđete li ju ikada, sram vas može biti. Ostavljena na milost i nemilost. I mi ćemo jednog dana ostariti, želite li takvu starost.???? Vjerovatno ne.Gdje je nestala empatija prema svom bližnjemu.

Da mokrite u kante, da sve oko vas smrdi, da vas nitko ne pogleda, a kamoli posjeti. Jako me ljute ovakve stvari.Ovo stvarno nije ljudski.

Renato Zoretić se ponudio da bi bakici platio kruh za mjesec dana, odlična ideja i tako bi mogli i drugim starčekima koji u blizini imaju pekaru.

Znam da je 1 mjesec najteži, zbog prosinca, ali idemo sada polako. Mozda imate u svom uredu, trgovini, firmi ljude koji bi se priključili pa možemo dogovoriti da jedni kupe mlijeko, drugi paštete i tako. Ovih dana čekamo da se rode 2 bebice. za koje bi nam trebalo robice, kozmetike, pelene 4-9 kg, pa ako imate pišite 🙂 .Spol ne znamo .Pelene mogu biti i otvorene ako ste samo par komada potrošili. Eto to je to od mene, sada čekam da se vi javite. Hvala na predivnim porukama koje nam šaljete 🙂  jednu ću podijeliti s vama,hvala šta podijelite našu stranicu, naš post, hvala na donacijama , hvala na svemu… 🙂 Nadam se da ćemo i u ovoj 2018, puno toga skupa napraviti.

 

Pročitaj više

Zločudna bolest -RAK

30.01.2018.

Nažalost sve više  žena je oboljelo od raka.Našoj prijateljici je zafalilo vitamina, pa smo  joj kupili hrane , donijeli sok od aronije, 500 kuna. Nadamo se da će joj to bar malo pomoći.

Pročitaj više

Stižu donacije

28.01.2018.

Skupljamo donacije , svi po malo i puno ćemo napraviti

Pročitaj više

Stari Mikanovci

28.01.2018.

Ovaj mališan nas je čekao na prozoru a kada je djedica rekao da idemo dalje pustio je suze. Njihove želje su bile Ben 10, tenisice , uglavnom svi su dobili sta su poželjeli.

Pročitaj više

Slavonski Brod 07:30

28.01.2018.

Sretni jer nosimo poklone po Slavoniji, al nismo ni krenuli, nailazimo na čovjeka koji na igralištu loži vatru i grije noge.

Pročitaj više

Sisak i Petrinja

28.01.2018.

Naše volonterke su razveselile mališane u Sisku i Petrinji

Pročitaj više

Sama u teškim uvjetima

28.01.2018.

Naša sugrađanka ,nakon šta joj je sin poginuo, nije se oporavila od tragedije. Dobri ljudi će joj pomoći sagraditi sobicu u kojoj neće puhati vjetar u kojoj će joj biti toplo i čisto pa smo se mi odlučili pomoći i kupiti malo građevinskog materijala

  ama u

Pročitaj više

Posjet kod Predsjednice Kolinde

28.01.2018.
Pročitaj više

Posjet kod Milana Basarac

28.01.2018.
Pročitaj više

O.Š.Rugvica

28.01.2018.

Posebno sam ponosna kada vidim sa kojim žarom, maleni đaci O.Š.Rugvica  sa svojom učiteljicom Silvijom Hećimović skupljaju hranu jer znaju da će nekome pomoći.Veliko hvala

Pročitaj više

Naša Viki i Djed Božićnjak

28.01.2018.

Naša Viktorija nam se najviše iznenadila. Kada je djedica prešao prag samo je rekla Mama on je pravi 🙂

Pročitaj više

Na sastanku kod Predsjednice

28.01.2018.
Pročitaj više

Hvala Glasu koncila

28.01.2018.
Pročitaj više

DVD Slatine - Hvala!

28.01.2018.

Veliko Hvala DVD u Kaštela, koji su doputovani sa vatrogascima juniorima da bi donijeli donaciju.

Pročitaj više

Božić s dobrom voljom

28.01.2018.

Danas smo razveselili naše mališane ić s

Pročitaj više

Božić Osijek

28.01.2018.

Naša Dinamovka Marija nam se posebno razveselila.Iako teško uz pomoć štake jedeva nam je otvorila vrata, a kada nas je ugledala, kao i svaki put rasplakala se. Ona i Josip obožavaju Dinamo pa su i nazdravili sa šalicama od Dinama. 🙂 Sitnice uveseljavaju ljude. Ka

Pročitaj više

Bez struje, vode , toaleta

28.01.2018.

Svaki put se iznenadimo, koliko ljudi živi ovako. Slučajno smo preko društvenih mreža saznali za Jelenu i naravno uputili se u Vinkovce da se uvjerimo da li je stvarno tako. Imali smo šta vidjeti.

Pročitaj više

Kolarevo selo

06.11.2017.

Bez obzira na teške uvjete, mama ove dječice uvijek optimistična i pozitivna, a oni, oni su preslatki .Maleni imaju želju za Božić-bicikle, pa ako je netko u mogućnosti javite se

Bez

Pročitaj više

Bjelovar

06.11.2017.

Bračni par sa 5 dječice.Žice su odrezane, jer prokišnjava, pa da ne dogodi ono najgore.Ako imate viška građevinskog materijala, javite se, to bi im puno značilo

Pročitaj više

Šušnjevci

18.10.2017.

  Majka i kćer u kućici od blata, koja se raspada.Pustoš po našoj lijepoj Slavoniji, posla nema, baš tužno Šušnjevci

Pročitaj više

Oni zaslužuju bolji život

18.10.2017.

Danas smo bili u Slavonskom Brodu kod naše obitelji Dugalić, obitelji koja zivi u kuci u kojoj niti jedan čovjek ne bi trebao zivjeti. Prije 7 mjeseci poceli smo prikupljati novac da im sagradimo novu kucicu.Malenu ali sigurnu.Skupili smo svega 33 000 kuna ,svjesni da s tim novcem ne mozemo sagraditi kucu od temelja ,krenuli smo u potraznju montazne kucice ili stambenog kontejnera.Ali bezuspjesno. Ili su malene ( 12 kvadrata nije dovoljno za zivot troclane obitelji ) ili su trule .. Slali smo mailove firmama da nam pomognu s materijalom , bezuspjesno .Pisali smo raznim opcinama, jedina koja nas je cula je bila opcina Antunovac koja je donirala 1000 kuna.U jednom danu poslali smo preko 60 mailova, bezuspjesno.Pisali smo takoder onim malo vecim “facama” koje su navodno tu da sluze narodu .Ured predsjednice je donirao 2 000 kuna. I sad smo tu gdje jesmo i ne znamo kuda dalje. I dok mi razmisljamo , komadi kuce u kojoj zive padaju ,strop se raspao .Viki , dijete sa Down sindromom , njezina majka koja je bolesna i njezin otac koji je ostao bez obje noge zive u ovoj prostoriji gdje je sve puno vlage . Sto ce biti kada padne snijeg ? Ako se nesto dogodi,hocemo se gristi jer nismo uspjeli ? Dalje moramo,ali ne znamo kuda.. Prije par dana ,mama Zlata je otisla u ljekarnu.Cijev od peci je ispala iz zida koji se raspada i dim se poceo siriti cijelom prostorijom ,pa je tata rekao Viki da brzo smoci krpu koju su stavili na lice da se ne uguse..i Viki je to napravila,jer Viki razumije.Razumije ona i da smo joj obecali da ce imati svoju sobicu.Ali bez Vas je to nemoguce. Ako “veliki ” nece pomoci i ne cuju nas , mi mali jednostavno moramo ! Obitelj inace nema niti bojler , pokvario se jer jedna nevolja ide za drugom. MOLIMO VAS pomozite nam da pomognemo Viktoriji i njenoj obitelji ! Potreban nam je gradevinski materijal ili kune da se materijal kupi. Today we went to Slavonski Brod to visit family Dugalic. As you already know they live in a house that is falling apart. But this is not the only trouble this family has. A few weeks ago, the boiler broke down so they now need to heat the water on the stove. And a few days ago Victoria and her father were alone at home (mother Zlata went shopping for medicine). While she was out, the drain pipe from the stove came out of the drain and the room filled with smoke. Victoria quickly reacted and soaked the fabric in the water for her father and herself, so they could breathe through the fabric to avoid suffocation. She has Down syndrome, but understands all … Victorina still hopes … that we will succeed and she will have her room … WE NEED YOUR HELP!!! Dear friends, for the last 7 months we did everything in our power to raise money for new and safer home, for Vicki and her family. We contacted and asked for help from many companies, sent appeals for help on many political adresses but didn’t get response… that is why we hope that you, the people of the good heart, will respond to our request for help. Dear friends, as we all know, the winter is coming, probably with lots of snow and this will further jeopardize the safety of this family. We should all ask ourselves … what can I do to help this family? If the roof does not endure this winter if it endangers the lives of these people, will we be able to sleep peacefully knowing we could help but did not do it? ?? We need your help, please help us to make a home for this family… Help in money goes on our acount opend in: Erste&Steiermarkische bank d.d. HR0524020061100787075 SWIFT BROJ ESBCHR22 description of payment: family Dugalic Apart from cash donations, every help in building materials is welcome. In the name of family Dugalic we thank everyone who has participated so far or will do so soon ..  

Pročitaj više

Križevci tuga i jad

18.10.2017.

Najtužniji posjet je bio ovaj. Baka leži. 🙁 Deda Đuro izlazi van i govori nije baka dobro, a i ja sam jučer došao iz bolnice. Imaju 80 tak godina, al ko jedan su.ako je jedan sretan i drugi je. Prvi put sam doživjela da deda plače, e to mi je bilo teško. Knedla u grlu.Baš pate, za svojim najmilijima.Naravno i baka je odmah počela plakati.Oni također imaju djecu, ali ih ne obilaze. Eto možda sada vide svoje roditelje, pa ih obiđu. Pitala sam šta im treba.Deda je rekao mlijeko i mliječni proizvodi, jer ima zdravstvenih problema i mora što više mliječnoga.Danas smo pobacali tijesto,kavu,rižu,brašno koju su miševi izgrizli ali smo donijeli frisku. Odjeće imaju i ne treba ih zatrpavati. Vode nemaju, WC nemaju al imaju jedan drugoga. Danas je bakica pojela malo kobasice i jogurta i nakon toga je skupila snage da malo i ustane, jer stalno leži. Obećala sam da se vidimo ubrzo. Our hardest visit today We went to visit two elderly people, grandma Ana and grandpa Đuro that live in town Krizevci.Grandma has been sick for days now, and just lies in bed. Grandpa Đuro came back from hospital ye yestrday also.They have 80 years almost, but they care one of another as much as they can.During our visit, they talked abouth children they have, but dont come often to see them. They made them so sad, they even cryed…it was hard for us to see them like that…We aked them what they need.They have no water supply and no toilet. They live only from socila help, wich is around 900 kn per moth. That amount is not sufficent, so they cant buy food suplies that would last a whole month.We promised to visit them again as soon as possible.   

Pročitaj više

Još jedna obitelj iz Križevaca

18.10.2017.

  Ne tako daleko od nas, žive zaboravljeni od svih. Mi ih nećemo zaboraviti.  

Pročitaj više

Deda opet u bolnici

18.10.2017.

Hvala curama koje su posjetile našeg  dedu Ratka

Pročitaj više

Trebamo robicu :)

14.09.2017.

Jučer smo obišli našu malu prijateljicu .Za nju trebamo robicu br 68 i za njenog brata (dečko 2 godine) i za curicu 7 godina. Za drugu obitelj iz Siska potražujemo za decka od 2 godine cipelice/cizmice br.24 a curka (5 god.) obuca 27.

Pročitaj više

Rođendan emisije PROVJERENO

09.09.2017.
Pročitaj više

Dedine nove cipelice

09.09.2017.

  Drago mi je da ćemo u ponedjeljak napokon dedi uručiti nove cipele.S obzirom da je problem naći broj 49, dobro bi nam došla informacija gdje ima kućnih šlapa isti broj 🙂

Pročitaj više

Besplatno ljetovanje za naše obitelji

09.09.2017.
Pročitaj više

Besplatno ljetovanje za naše obitelji

09.09.2017.

Puno hvala ljudima koji su nam pomogli i omogućili da naši prijatelji bezbrižno uživaju na moru 🙂

Pročitaj više

Vatrogasci- naši heroji posjet Splitu, Kaštelu

02.08.2017.

20.07.2017.Split Kako opisati današnji dan. Sinoć nisam mogla zaspati do 2, jer ujutro imam dogovor u 6 da sam Draženom i Zdenkom idem za Split predati donacije. Dolazimo i Split, kad sa strane tinja, dim u grmlju, prođem jer se pratimo, centar je,ne poznajem grad, gužva… Pomislim kako smo mogli proći, a nismo stali uzeli vodu iz auta i zalili, al sam odmah nazvala vatrogasce i obavijestila ih. Jedno je kad vidite na televiziji, a drugo je kada vidite uživo. Ne znam dal’ sam tuzna,sretna, ponosna šta sam stisnula ruku herojima, jedan od njih jučer je imao saobracajku, al danas je sa svojim dečkima u DVD-u. Otišli smo do Kaštela i odnijeli donaciju, tamo nije bilo ničega i mogu reći da su dečki bili ugodno iznenađeni. Hvala vam dečki šta čuvate našu zemlju po svaku cijenu. Ono šta me rasplakale su cipele jednog od njih. On kaže dobre su, kad idemo gasiti obujemo čizme. Pa zar to nije sramota??? Sutra se bacam na traženje cipela, jer nosi br 48. Imat će on najljepše cipele. Zaslužio je.Osim vode, odnijeli smo im i malo slatkiša, kave, pašteta i žvaka i bombona da si osvježe dah. Hvala i  svima vama po lijepoj našoj koji ste se uključili da im pomognemo.    

Pročitaj više

Cipele za vatrogasce

02.08.2017.

  Stigle cipele za naše vatrogasce, nažalost njih je 70 tak, al nismo u mogućnosti kupiti svima, al meni je najvažnije da naš Bože kojemu je prst vani i koji je prošle godine bio najmlađi vatrogasac dobije nove. Dečki nadam se da će vam biti ugodno u njima i želimo vam što manje intervencija.

Pročitaj više

Naša mala princeza

15.06.2017.

Večeras sam posjetila kćer i baku od naše prijateljice koja je izgubila borbu sa rakom. Jako nas je pogodila ta priča, pogotovo skromnost bake i male princeze. Sa 5 i pol godina ostati bez mame- prestrašno i pretužno. Najgore u životu je pokopati dijete, al malena je baki sve u životu i truditi ćemo se da uvijek budeš nasmijana, kao danas. Hvala dobri ljudi

Pročitaj više

Najljepši osmijeh

14.06.2017.
Pročitaj više

Guštanje u slatkišima

14.06.2017.

Ovo su moji mali prijatelji. Posebno su mi dragi, jer imaju predivnu majku.Oca nažalost nemaju, dok je najmanja imala 12 dana, otac je poginuo. Primila sam jedan poziv i tako ih upoznala i od tada me zovu tetka 🙂 🙂 .Znam da obožavaju slatkiše i balone, pa su danas guštali 🙂. Njihov brat ima više dijagnoza, jedva je ostao živ, nakon upale pluća,sepse i milion drugih dijanoza, ali obožavam ovaj osmijeh na njegovom licu.

Pročitaj više

Dobro je činiti dobro :)

14.06.2017.

   

Pročitaj više

O moj Bože

08.06.2017.

O moj Bože. 🙁 🙁 Svaki novi posjet sve teži i teži. Danas smo posjetili našeg novog prijatelja, koji ima 17 godina , cca 25 kg. Njegova majka kaže dobro je. Ne mogu o ovome ni izustiti puno riječi, tuga. On je nepokretan. Da li netko možda ima ovakva kolica, da bi posudio ili prodao .E da i još nešto za našeg prijatelja bi trebala mreža za kupanje( tako se zove). Ako imate viška kozmetike, ulja za mašažu i takvih stvari, javite se. I možemo se svi skupa sramiti, jer nam uvijek nešto ne paše, uvijek taj ALI . Uvijek kukamo, nikad nam nije dobro umjesto da šutimo i budemo sretni sa onim šta imamo i shvatite zdravlje je najvažnije. Šta ce ti vile, auti ako nisi zdrav, sretan, nasmijan, zadovoljan. A ova majka kaže dobro je, uhhhh. Hvala ti Bože sta imam ruke i noge,šta pričam, šta su mi djeca zdrava.Majko tebi hvala na odgoju i na milion drugih stvari, tata tebi isto hvala na svemu. Da niste imali ogromnu ulogu podići nas na noge i odgojiti, danas ne bi radila to što radim.HVALA HVALA HVALA milion puta

Pročitaj više

Mali prijatelji

06.06.2017.

Danas smo razveselili ove mališane, od irački, pelena, hrane, kašica, robice, obuće…

   

Pročitaj više

Mali borac

06.06.2017.

Imam sam 20 mjeseci , a već problemi. Imao sam krvarenje u mozak 4 stupanj

Pročitaj više

Zauvijek je zaspala naša heroina

03.06.2017.

Prije 4 dana u 26 godini zauvijek zaspala naša Suza. Bolest je bila jača od nje. Sprovod je u petak u 12:30 na Markovom polju. Neki dan kada sam bila kod nje rekla je svi mi govore da ne gubim nadu , al ne mogu. Draga Suza nadam se da si pronašla svoj mir.Pazit ćemo na tvoju majku, kako si ti govorila na tvog heroja i na tvoju princezu.

Pročitaj više

Ispraćaj naše lavice

03.06.2017.

Danas smo ispratili našu Suzu na vječni počinak. Hvala Vera Nikolic i Josip Vogrinc. Draga Suzo, sinoć se nebo isplakalo za tobom, danas te rijeka ljudi ispratila, rijeka suza je isplakano. Dogovorili smo se da nećemo kupovati vijenac, jer će baki i malenoj svaka kunica dobro doći.Ako netko želi pomoći neka se javi .Hvala svima, oprostli smo se od nje sa pjesmom MAJKO JEDINA

   

Pročitaj više

Deda se oporavio

03.06.2017.

Deda se oporavio. Molim par dečkiju koji su voljni zasukat rukave, da se jave da mu ispraznimo sobicu, promjenimo krevet,frizider… Odvojite malo vremena za druge.Hvala

Pročitaj više

Svaki dan nek bude posvećen nekomu

22.05.2017.

http://www.hudobravolja.hr/wp-content/uploads/2017/05/DJH2412-Humanitarka-MarijanaMatesic-1.mp4

Pročitaj više

S nama niste sami

22.05.2017.

Posjetili smo i dedu Ivana.Htio je da u njemu razvijem slikicu, kao sa bakom pa smo opalili selfie.

 

Pročitaj više

Rak, rak, rak prokleti rak

22.05.2017.

  Ovo je Perka.Ima 4 4godine. Danas sam ju posjetila sa Daria Ivanjek, odnijeli smo joj hrane i malo kunica. Hvala svima koji pomažete, da ova udruga olakša život ljudima kojima je to potrebno. Ne možemo ih izliječiti, ali im možemo pomoći.

Pročitaj više

Pomoć Predsjednice

22.05.2017.
Pročitaj više

Naš dedica

22.05.2017.

Naš dedica je izašao iz udomiteljske obitelji. Iako je udomiteljici rekao da ce doci za 2-3 dana, sada kaže da se ne želi vratiti. Znači preostaje nam zagrnuti rukave i primiti se posla .Sve iz sobice treba pobacati, staviti druge stvari, okreciti, ugavnom ak je dobra ekipa puno toga se može. Hvala svima na svakoj pomoći.  

 

Pročitaj više

Hvala Zadre

22.05.2017.

Hvala Marjani Ikić koja je angažirala svoje prijatelje i rodbinu u Zadru i sakupila donaciju hrane, kunica i zavoje za mamu koja boluje od raka. Lijepo je upoznavati nove drage prijatelje, koji ne vide samo sebe nego i ljude u potrebi. Usput smo popile kavicu i razmjenile par riječi. Premalo vremena 🙂 Hvala vam

 

Pročitaj više

Spašen život

03.05.2017.

Nakon šta smo ga pronašli neuhranjenog, bez hrane i vode, pozvali smo hitnu.Doktor je rekao , da smo došli dan kasnije, ne bi bio živ. I tužna sam i ponosna.Tužna jer nije pravedno da stariji ljudi budu ovako prepušteni sami sebi, pogotovo u ovakvim uvjetima, a s druge strane ponosna jer je deda živ i na sigurnom.

Pročitaj više

Ostavljeni i zaboravljeni

03.05.2017.
Pročitaj više

Napokon nova kupaona

03.05.2017.

Sjećate se obitelji iz Bjelovara, gdje su prerezane žice, da djecu ne strese struja. Napokon je gotova kupaona i djeca se mogu sigurno kupati i obavljati higijenu. Ovo sad liči na kupaonu i jako sam sretna zbog njih, a pogotovo zbog te skromne dječice.    

 

Pročitaj više

Dok se u saboru prepucavaju, ko koga, mi obilazimo stare i zaboravljene, nevidljive ljude

03.05.2017.
Pročitaj više

Deda bez hrane i vode

03.05.2017.

Kada dođete kod dede, koji nije imao trunkicu hrane, koji je ko zna kad zadnji put jeo, pio. Jedva je čekao da mu otvorim mlijeko, da bar mlijeka popije.Bio je žut, jedva je otvorio vrata, jedva je pričao, naravno pozvala sam hitnu. Bez struje, vode, wc. Ljuta sam. Kako sad nema institucija koji vode brigu o ovakvim ljudima, užas.

Pročitaj više

Heroina

01.04.2017.

Mami koja boluje od raka i koji je metastazirao predali smo 13 paketa pelena i invalidska kolica. Znate čija , od druge heroine Ene Šarac. Hvala draga Ena nadam se da ćete i ti i naša mlada mama brzo ozdraviti i stati na svoje noge , a bolest da će biti prošlost.    

Pročitaj više

Beskućnici

01.04.2017.

Kao i svaki tjedan i ovaj smo odnijeli hranu našim beskućnicima  

Pročitaj više

Oznaka humanitarne akcije

28.03.2017.
Pročitaj više

Narodni radio

28.03.2017.

Hvala https://www.facebook.com/Narodni-Radio-138846612794332/… koji je jučer rekao lijepe riječi za udrugu i pozvao slušatelje da posjete našu stranicu.

Pročitaj više

Mama heroj

28.03.2017.

Dragi prijatelji, evo napokon jedna dobra vijest.Naša mlada mama je izašla iz bolnice. Danas je Dodo otišao upoznati novu prijateljicu malu ….. 🙂 , baš su se lijepo igrali i dogovorili da dođe i sutra da crtaju za njenu mamu. Dobila je nove tenisice i obučena od glave do pete.Predali smo i novčanik sa 1.000,00 kuna. Cure još jednom zahvaljuju svima. 🙂 Za mamu bi trebalo ako netko ima za posuditi invalidska kolica, dok mama malo ne ojača i ako netko ima frižider sa one 3 ladice- škrinjica.

Pročitaj više

Krov nad glavom

28.03.2017.

Ako netko zna građevinsku firmu iz Broda nek mi se slobodno javi, da nam daju ponudu. Imate kablove za struju, cigle crijepa sve nam treba. Za one koji ipak danas- sutra žele znati da su i oni dio priče broj računa je otvoren u Erste banci, IBAN: HR7324020061500047939. Svi vi koji možete, odvojite koju kunu, kako bi obitelj Dugalić imala život dostojan čovjeka. Ovo je Viktorija, jako voli voćne jogurte, ljuta je kada vidi u smeću kruh, nada se da će i ona jednog dana bezbrižno spavati bez straha da će se kuća urušiti, a mi ćemo se potruditi da to bude što prije. Hvala svima  

Pročitaj više

Naši mali borci

25.03.2017.

Danas smo posjetili naše male prijatelje, čiji je tata poginuo. Sjećate se dječaka koji je za Božić imao želju da mu vratimo tatu 🙁 .Nedavno se i sam borio za svoj život, ali danas je puno bolje. Epilepsija, upala pluća,sepsa nema šta ga nije napalo. I danas je imao 2 napada. Molio me prsluk , pa ako netko ima prsluk za 14 godina neka se javi, ako ne kupit ćemo mu. On je moj borac i jako ga volim. 🙂 . On ima posebno mjesto u mom <3 kao i njegova majka i sestre. Seka mu još malo ima prvu pričest pa ako nju želite razveseliti nekom sitnicom , javite se. Hvala svima Iva Ivy Matešić evo pozdravi i za tebe 🙂 .

Pročitaj više

Tavanski stan

24.03.2017.

U tavanskom stanu u sobici , živi mala princeza sa svojim roditeljima.Ljudima puno znači kada dobiju salame, paštete,mlijeka, pa ako nekoga želite obradovati, javite se. Hvala svima

Pročitaj više

Najmlađa i najlakša korisnica

24.03.2017.

Bok svima, od sad sam ja vaša najmlađa prijateljica, a i najlakša.Imam samo 2,2 kg. Brzo ću ja narasti.Danas sam, upoznala tetu Marina-Anđelko Poljanec-Kuraja i Marijanu. Hvala svim tetama koje su mi poslali onako lijepu robicu, bit ću ko princeza jer sam dobila punooo haljinica, a nešto ću posuditi i svojoj seki. Ako možda imate pelene, znate one skroz male 🙂 posaljite. Vidimo se ubrzo.Pusa svima

Pročitaj više

Krov nad glavom

24.03.2017.

  Mala Viktorija ima samo 15 godina i samo želi živjeti u miru, bez strepnje hoće li se urušiti strop. Prije 2 godine sam rekla da ću napraviti akciju za njih i eto došlo je vrijeme da se pokrenemo i učinimo nešto za nekoga. Umjesto pive, kave ili neke nepotrebne sitnice, možete uplatiti na račun otvoren za ovu akciju . Ova obitelj nas treba.Hvala svima .Broj računa  otvoren za ovu akciju je IBAN HR7324020061500047939

     

Pročitaj više

Nova kućica

17.03.2017.

http://dubrovackidnevnik.rtl.hr/sport/urusava-im-se-krov-kuce-pomozimo-invalidu-bez-nogu-i-njegovoj-kceri-s-down-sindromom

Pročitaj više

Krov nad glavom – ajmo se malo aktivirati

17.03.2017.

Prije nešto više od 2 godine sa Vesna Mišak smo prvi put posjetile našu obitelj Muharema(hrvatski branitelj), Zlate i male Viktorije.Tati su odrezane obje noge, Viki ima Dawn sindrom (jako je posebna i jako se ljuti kada u smeću vidi kruh) i mama sa visokim tlakom. Tada sam sama sebi rekla tu se treba nešto poduzeti i obećala Ljerka Baresic, da neće ostati na tome, jel tako Ljerka? E da, kada smo prvi put došli(tada je gospodin Muharem imao jednu nogu), sada mu je i ta odrezana i imao je složene cigle, na ciglama daska i na tome je spavao.Brzo su prošle te dvije godine, al napokon imamo rješenje za našu akciju “KROV NAD GLAVOM” pošto se sve urušava. Akcija kao što vidite traje do 15.05.2017. Ajmo se pokrenuti, podjeliti akciju, malo se aktivirati. Ako ima neka firma koja bi donirala cigle, crijep, pločice sve za kuću će dobro doći. Nadam se da će biti uspješna i da neće strepiti, hoće li se desiti najgore, s obzirom da komadi stropa padaju, a roditelji spavaju u toj prostoriji. Viki im je sve u životu i nadam se da će akcija biti uspješna i da ćemo im uskoro sagraditi novi dom. Ovo je jako veliki posao, ali ako bude uspješno idemo dalje jer ima još puno takvih obitelji. Pusa svima i hvala svima koji djelite objave i koji ćete se uključiti u akciju.Pošto ću sada češće ići u Brod, posjetit ću još neke naše obitelji. Broj naveden u rješenju je račun otvoren samo za kuću, što znači da novci sa tog računa smiju biti utrošeni samo za obnovu kuće. Svaki tjedan ću vam javljati koliko je skupljeno. HVALA HVALA.

Pročitaj više

Pomoć za bolesnu mamu

15.03.2017.

Danas sam sa Josip Vogrinc, uručila obitelji bolesne djevojke 3.000,00 kn koje smo skupili u 2 dana. Majka se jako iznenadila jer je mislila da smo ih došli obići. Hvala vam svima. Mislila sam da će biti jednostavnije, ali curi se stanje pogoršava i preteško je nama, a kamoli majci. Hvala Vam!

Pročitaj više

Pomoć za bolesnu mamu

14.03.2017.

Dragi prijatelji ovo je do sada uplaćeno za mamu puno,puno,puno vam hvala, bit će još uplata, a sutra idemo od njih, nemam riječi jako ste me iznenadili HVALA  

Pročitaj više

Želite i vi pomoći?

13.03.2017.

Hvala Olivera Batula Franjković postala si 92 član naše obitelji 🙂 uplaćeno je i 200 kn za hranu hvala Vesna Mišak i Andrea Buličić. Kao šta ste vidjeli ovaj vikend smo proveli na terenu sa udrugama NSNO i Mali zmaj . Obilazili smo Zagreb i Zagrebačku županiju. Jutros sam odnijela u poglavarstvo papir koji je još falio za akciju za naše Dugaliće, ali o tome kad dobijem rješenje, danas-sutra. Par paketa je ostalo i to je Igor ostavio da podjelim, jučer sam 2 odnijela u Sesvete. Dolazi Uskrs, ako želite pomoći sa hranom, najbolje konzerve, paštete, naresci,vlažne maramice,toalet papir, krećemo sa skupljanjem da prije Uskrsa pošaljemo što više paketa. Ako vam je lakše uplatiti koju kunicu, možete na broj.

Račun za uplatu članarine i donacija:
Erste&Steiermarkische bank d.d.
HR0524020061100787075
SWIFT BROJ ESBCHR22
Hvala vam svima

Pročitaj više

Za naše korisnike

13.03.2017.

Pošto molbe za pomoć stižu ko na traci, za sve korisnike i koji će to postati, lijepo vas molim pošaljite Kopije potvrda zavoda za zapošljavanje za punoljetne članove kućanstva (ukoliko su nezaposleni) Kopije osobnih iskaznica svih punoljetnih članova kućanstva Potvrde porezne uprave o primanjima u prošloj godini za sve punoljetne članove kućanstva – rješenje o dječjem doplatku – rješenje o porodiljnoj naknadi – rješenje o primanju socijalne pomoći – rješenje o primanju invalidnine, mirovine ili nekog drugog primanja – podaci o primanjima za zaposlene osobe

Traženu dokumentaciju poslati na HU DOBRA VOLJA p.p.62 Varaždinska 1 10360 Sesvete

Pročitaj više

Vikend akcija

13.03.2017.

Ovaj vikend smo sa Igorom Loparićem , predsjednikom udruge NSNO i Danijelom Eni Košara, sa Martinom Leopold i  Doroteom Pavletić iz Humanitarne udruge ”MALI ZMAJ” te sa volonterima HU Dobra Volja Vera Nikolić i Ivana Matešić, te moja malenkost obišli Zagrebačku županiju.Čak 7 volontera u dan i pol odradilo je 82 sata.Od Zagreba preko Zaprešića, Velike Gorice, Samobora, do manje poznatih Lukarišća, Buševca, Nespeša i Ruče..da ne nabrajamo 17 mjesta koje smo posjetili i u kojima smo donirali čak 45 obitelji u kojima je bilo 183 članova od kojih je 93 bilo maloljetno. Ostalo je još par paketa hrane, koji je Igor ostavio da podijelim, jer više nismo imali vremena i spuštao se mrak. Nagledali smo se svačega , od nepokretnih ljudi, žena koje strahuju jer im muževi prijete, beskućnika, a osobno meni je najteže bila zadnja posjeta, gdje se cura 26 godina bori sa karcinomom. Kamen bi proplakao kako se grči u bolovima, a ne možete joj pomoći. Stara izreka kaže zdrav čovjek ima 100 želja, a bolestan samo 1 da ozdravi.

Pročitaj više

Pomoć

13.03.2017.

Rekla sam vam da mi je jučer najteži bio zadnji posjet, obitelji u kojoj cura(neću spominjati ime, jer ima malo dijete) ima više karcinoma. Neke organe su joj već izvadili. 🙁 Jučer kada sam donijela hranu, jadna se grčila od bolova. Danas je hitno prevežena na Rebro. 🙁 Podstanarka je sa majkom, koja čuva dijete jer je ona više u bolnici nego doma. Ovu objavu sam mislila staviti u srijedu,jer ću u srijedu imati povijesti bolesti, al ko hoće pomoći pomoći će i bez papira. Srce me boli jer i sama imam dijete te dobi. Ona je borac i nadam se da će pobjediti ovu bitku.

Pitajte na poslu, možda bi netko dao 5-10 kn da im bar skupimo za stanarinu. U ime udruge će isto dobiti donaciju kolko smo u mogućnosti.Hvala svima

Pročitaj više

Beskućnici u Zagorju

06.03.2017.

Nedjelja idealan dan za odmor, još kišica pada, TV topli obrok, možda kolač, di ćeš bolje? Mi smo ga iskoristili da obiđemo beskućnike u Zagorju. Svaka namirnica im dobro dođe, sad su mirni par dana i tih par dana neće morati kopati po kontenjerima, ne bi li našli koju bocu da bi si kupili paštetu ili neku namirnicu. Učinite nešto dobro za nekoga, susjeda,prolaznika, beskućnika, vjerujte bit ćete sretniji i ispunjeniji.  

Pročitaj više

U posjeti kod beskućnika

01.03.2017.

Danas na čistu srijedu svi se nečega odričemo, a naši prijatelji beskućnici se odriču cijele godine, zato budimo zahvalni na onome što imamo i kako živimo.  

Pročitaj više

Naša najmlađa štićenica

01.03.2017.

Danas smo posjetili našu najmlađu štićenicu koja ima samo 6 dana. S obzirom da si majka nije mogla priuštiti stvari za bebu odnijeli smo joj pelene, kozmetiku, robicu i hranu.

Pročitaj više

Pločice za kupaonu

20.02.2017.

Obitelj sa Borongaja- kampus moli pločice i ljepilo za kupaonu. Ako imate, a ne trebate eto kome se možete javiti

Pročitaj više

Nemoguća želja

20.02.2017.

  Ovaj dječak je imao samo jednu želju za Božić, da mu dođe tata. Nažalost tata je prije 2 godine poginuo, kada je njegova sestra imala samo 12 dana. Prije mjesec dana dobio je temperaturu i hitno je prevežen u bolnicu. Bio je na aparatima 10 dana.Ustanovljeno je da osim epilepsije ima upalu pluća, u bolnici je dobio i sepsu i tlak je skakao do 190. Danas je kod kuće uz milion dijagnoza. Sada čekamo magnetsku glave, da vidimo hoće li morati na operaciju. (naše zdravstvo, godinu dana se čeka za magnetsku), to me jako ljuti, uhhh. Hvala DPD-u koji je donirao novu odjeću, sa kojom smo jako razveselili njegove sestre. Hvala i ostalim donatorima . Za njega trebamo trenirke i piđame br 14. Mamu kada pitamo šta im je potrebno, njen odgovor je, sada kada se on probudio iz kome i kad je kod kuće ne trebamo ništa.

Pročitaj više

Naši prijatelji- beskućnici

20.02.2017.

Ovo su naši prijatelji. U nedjelju smo im odnijeli ručak, malo odjeće i hranu. Želimo im da što prije nađu posao i ne budu beskućnici. Ako netko ima posao za našeg Dragana, da si zaradi koju kunicu , javite nam se.

Pročitaj više

kolica

20.02.2017.

Ako netko ima za pokloniti ovakva kolica, zvana princeza molim vas da se javi na mail  udrugadobravolja@gmail.com

 

Pročitaj više

Djeco gdje ste??

20.02.2017.

Ovo je teta Ljiljana. Živi blizu nas. Nikoga ništa nije tražila, ali žena živi bez struje i vode, u sobici sa malim pesekom. Ima djecu, ali ne pitaju za nju. Nisam ni ja znala za nju dok nam naša volonterka Vera nije javila. Teta Ljiljana je dobila drva, hranu, odjeću, ali sve je to kratkog vijeka. Tko želi pomoći neka se javi. Njena želja je samo mali radio na baterije da joj malo ublaži njenu tugu i samoću.

Pročitaj više

Nova kuća :)

28.01.2017.

Često me pitate šta je sa Milanovom kućom, pa evo da malo vidite kako izgleda iznutra. Danas smo proslavili Milanov 17 rođendan. Neka mu svaki bude sretan i nek ima sretno djetinjstvo kakvo zaslužuje 🙂 

 

Pročitaj više

Hvala donatorima

23.01.2017.

Firma koja je donirala 4.000,00 kn želi ostati anonimna, ali im puno hvala

Pročitaj više

Glad zima bolesti…

23.01.2017.

Danas je obiteljski dan, ali danas sam posebno ponosna na svog supruga, koji iako ponekad “jambra” da malo usporim, danas je otišao do dvije obitelji, odnijeti im hrane i upravo se javio da je prvoj obitelji predao i ide dalje izvršiti zadatak. Bravo za tebe ljube moja :* . Neprestalno stižu poruke da ljudi nemaju šta dati djeci za jesti, ali morate i nas razumjeti, Udruga dobra volja, može napraviti toliko koliko ljudi imaju dobru volju, jer nemamo velikih firmi koja bi nas podržala. Nažalost. Hvala vam dobri ljudi. Hvala i mom suprugu i mojoj obitelji koji mi daje potpunu podršku

   

Pročitaj više

DPD

23.01.2017.

Veliko hvala DPD-u koji je se ponudio za suradnju i donirao Miri , našem branitelju bez obje noge limuzinu, električna kolica. Puno hvala

Pročitaj više

Nema granica, samo dobra volja

21.12.2016.

Marijana Matešić iz Sesveta samo je u prošloj godini pomogla više od 70 obitelji i 130 djece. Ovoj majci petero djece svaka je ljudska sudbina važna pa joj ni najmanji problem nije otići i na drugi kraj Hrvatske kako bi nekoga usrećila.

Dom Marijane Matešić pun je pisama djece koja joj se javljaju jer katkad nemaju što jesti. Nažalost, takvih je mališana i obitelji u našoj zemlji sve više. Marijana se trudi svakoga od njih usrećiti – ispuniti im želje kako bi ovaj Božić dočekali u toplom domu s osmijehom na licu. Najčešće mi pišu roditelji, koji traže pomoć. Neki traže samo germu i brašno da mogu djeci ispeći kruh. Ima situacija da ljudi skidaju vrata da bi naložili peć. I drva su strašno veliki problem, opisuje Marijana s kakvim se probelmima susreće.

Ova humanitarka i majka petero djece preko društvenih mreža sama je pokrenula akciju prikupljanja darova za obitelji lošeg imovinskog statusa. Njezina je misija da svi oni u novu godinu uđu s tračkom radosti. Osjećaj dijeljenja darova je predivan. Ali, nažalost, nekad budemo i tužni kad vidimo neke skromne želje djece, recimo da traže samo čizmice jer nemaju u čemu ići u školu. Inbox mi je pun. Javlja mi se sve više ljudi u potrebi i koji su gladni. Koji nemaju ogrijeva po ovoj zimi. Marijana ipak nije sama. Tu su i plemeniti ljudi koji donose darove za one u potrebi.

Humanitarni radu ju ispunjava. Priznaje da i po 10 sati zna provesti na Facebooku dogovarajući se s ljudima. Stalno je u nekon akciji. Ili kupuje što treba za donacije ili ih raznosi tamo gdje treba. Stalno sam u autu. Ali lijepo je znati kad ste nekoga usrećili. Djeci najčešće daruju igračke, ali neđe se tu i kapa, rukavica, a za roditelje barem koji kekse i sitnice da znaju da nisu sami. I njezina djeca imaju izražen osjećaj za druge, ali nesebično joj pomažu i vrijedni studenti volonteri. Dosad je Marijana sudjelovala u mnogim humanitarnim akcijama zbog čega je 2015. bila nominirana za dobrotvorku godine. Svi koji žele pomoći mogu Marijanu i njene volontera naći na Facebook stranici Udruge Dobra Volja.

Unatoč mnogim suzama i dirljivim pričama, Marijana ne posustaje jer svaki novi dan prilika je da nekoga razveseli i vrati svima nadu u sretniju budućnost.

Pročitaj više

Slavonski Brod jad i bijeda

07.12.2016.

Današnji posjet branitelju Muharemu, koji je ostao bez obje noge, Zlata kojoj je tlak ponekad i 260, mala Viktorija koja ima Dawn sindrom i koja im je jedina sreća u njihovu jadnom životu. Danas su dobili hrane i drva, ali i to će brzo potrošiti s obzirom da je i staklo na peći puknuto. Hvala ljudima iz Društva dijabetičara  koji su svoje slobodno vrijeme odvojili da bi skupa sa mnom otišli do njih i rekli im koja prava imaju.  

 

Pročitaj više

Reportaža kod beskućnika

04.12.2016.

Naučimo cijeniti male stvari i veseliti se sitnicama.

Pročitaj više

Darivanje krvi

29.11.2016.

Ako nekome pomogne, mi sretni , ne boli, ne košta ništa, a nekome može spasiti život.  

 

Pročitaj više

Snimanje s beskućnicima

20.11.2016.

Nedjelja je. Dan za obitelj. A što s onima koji je nemaju, koji nemaju svoj dom. Koji će ručati u pučkoj kuhinji i moliti Boga da noć ne bude hladna. Koji nemaju struju i vodu. Evo upravo smo došli sa snimanja o beskućnicima u centru Zagreba. Kada sam se vratila , čekao me ručak na stolu, toplo mi je, imam se gdje okupati. Kako kaže g. Todorić (ne Ivica naravno, nego nas prijatelj beskućnik) neka svi samo jedan dan probaju biti beskućnici , znali bi cijeniti i jastučnicu i jastuk i svaku sitnicu koju imaju, pa eto ako možete probajte sad zamisliti da ste negdje na trgu, kolodvoru i ne znate kuda ćete, nemate dom, nemate obitelj, nemate krevet, nemate što jesti, ne znate što nosi sutra……Gospodin sa slike ima samo želju da se zaposli, unajmiti sobicu i da živi kao ČOVJEK. Državo otvori oči, koliko praznih stanova ima, nismo zamišljali ovakvu Hrvatsku, ljudi se nisu za to borili i ginuli.    

   

Pročitaj više

Marijanina životna misija – pomoći onima kojima je potrebno

14.11.2016.

Marijana iz Sesveta noćima zna biti budna dogovarajući s drugim ljudima darove za siromašne obitelji koje ih svojoj djeci ne mogu priuštiti. Ta je humanitarka samo u ovoj godini pomogla više od 70 obitelji i 130-ero djece. Svaka je priča za nju posebna i svaka je jednako usrećuje. Marijana Matešić u životu ima samo jednu misiju – pomoći onima kojima je to potrebno. Ova humanitarka i majka petero djece nedavno je preko društvenih mreža sama pokrenula akciju prikupljanja darova za više od stotinu djece iz obitelji lošijeg imovinskog statusa kako bi i ta djeca ove božićne blagdane dočekala punoga stola. Javljaju mi se ljudi iz cijele Hrvatske. Znači iz Dalmacije, Slavonije, Istre, Zagreba i drugih dijelova zemlje. Neki se sami jave, neki predlože nekoga, a neke znam osobno. Obiđemo djecu i pritom uvijek sa mnom ide netko koga ja ne znam tako da vidi kako smo sve učinili, kaže Marijana. Dosad je sudjelovala u više od 40 humanitarnih akcija te je zbog toga nominirana za dobrotvorku godine. Više o ženi koja kaže da joj je najveća radost nekoga razveseliti pogledajte u reportaži Vinka Paića. hrt

Pročitaj više

Hvala donatorima

14.11.2016.

Hvala sponzoru www.nikyapartments.hr na uplaćenoj donaciji i  Autoelektrika Mrzljak    Nakon 200-tinjak ignoriranih mailova, ugodno nas je iznenadila donacija PPK i puno im hvala na tome  

Oni kažu da je malo, nama je to jako puno. 

Pročitaj više

Beskućnici među nama

13.11.2016.

U samom centru Zagreba, zahvaljujući vlasniku ove kuće, naši beskućnici imaju gdje prespavati. Bez struje, vode, toaleta. Po vodu idu s kolicima u susjednu ulicu na pumpu. Po danu skupljaju boce i hranu, a navečer se skupe u sobici i tek onda nalože peć. Danas sam ih sa Vesnom Mišak obišla, odnijeli im prekrivači, jastuke, deke, hranu da im bar malo ublažimo njihovu tugu. Želite li ih obići i odnijeti im hrane javite se .

 

Pročitaj više

Beskućnici i volonteri

11.11.2016.

Druženje beskućnika i volontera. Čast mi je bilo odazvati se njihovom pozivu. Još jedno predivno iskustvo.

Pročitaj više

Nedjelja u Bjelovaru 06.11.2016. pisma za Djeda Božićnjaka

09.11.2016.

 

Pročitaj više

Bjelovar – djetinjstvo u vlazi

09.11.2016.

Ovi mališani nažalost sanjaju o lijepoj kupaoni 

Pročitaj više

Mandarine

08.11.2016.

  Veliko hvala OPG Dropulić na ovoj predivnoj donaciji mandarina                 

Pročitaj više

Kupovina namirnica

01.11.2016.

Od vaših članarina i donacija koje smo prikupili, obavili smo kupovinu i već sutra ćemo nekoga obradovati.

Hvala vam prijatelji

Pročitaj više

Komarevo

22.10.2016.

Današnji slobodan dan sam iskoristila da obiđem svoju drugu obitelj. Prekrasan dan proveden sa meni dragim ljudima Milan i Matija Basarac.

Pročitaj više

Samački život

18.10.2016.
Pročitaj više

Pripreme za Božić

16.10.2016.

Prošle godine smo krenuli na knap, pa dok mama radi spisak djece za poklone za Božić , djeca ukrašavaju kutije, nemojte bacati kutije od cipela, zamotajte i vi koju i pošaljite dobro će nam doći, također i ukrasni papir i sve šta moze posluziti za poklone

Pročitaj više

Želite li da se i Vaše firme, poduzeća nađu na ovoj stranici, slobodno se javite

07.10.2016.

Obzirom da se često smatra da donacija i sponzorstvo imaju isto značenje, što nije točno, u nastavku saznajte koja je razlika između sponzorstva i donacije. Donacija ili darivanje je davanje dara u novcu, stvarima ili uslugama primatelju bez protuusluge. Darovati je moguće i pravne i fizičke osobe.

Darovanja pravnih osoba porezno su priznati rashod ako su učinjena u tuzemstvu za kulturne, znanstvene, odgojno-obrazovne, zdravstvene, humanitarne, sportske, vjerske, ekološke i druge općekorisne svrhe udrugama i drugim osobama koje navedene djelatnosti obavljaju u skladu s posebnim propisima i to do najviše 2% od prihoda ostvarenog u prethodnoj godini. Važno je još naglasiti da se na darovanje koje se vrši u novcu ne obračunava PDV, ali ako se vrši u stvarima ili uslugama darovatelj je obvezan na vrijednost dara obračunati PDV te izdati račun i u njemu iskazati iznos PDV-a. Sponzorstvo je jedna od metoda koje koriste poslovne organizacije za svoju promociju. Dakle, sponzorstvo je davanje u novcu, stvarima ili uslugama pravnoj ili fizičkoj osobi uz određenu protuuslugu, promidžbenu, odnosno reklamnu. Troškovi sponzorstva evidentiraju se kod sponzora kao trošak promidžbe i u potpunosti su porezno priznati bez obzira na iznos, a primatelj novčanih sredstava dužan je sponzoru izdati račun za reklamiranje.

Kod sponzorstva obavezno je potrebno sastaviti ugovor o sponzorstvu kako bi se utvrdile obveze i prava ugovornih strana. Razlika između donacije i sponzorstva je u tome što se donacijom ne traži protuusluga niti ikakva naknada, dok se kod sponzorstva traži protuusluga, tj. promidžba.

Pročitaj više

Moja druga mama

07.10.2016.

Dragoj Ljerki nije bio problem sa svojom kćerkom prevaliti put od Beča do Zagreba i natrag, sa donacijama naravno. Cure puno hvala

Pročitaj više

Humanitarna akcija pokažite dobru volju i darujte s ljubavlju

06.10.2016.

Rješenje odobrava se provođenje humanitarne akcije u trajanju 05.10-05.11.

OZNAKA VRSTE “USI” pod evidencijskom oznakom GZG-HA/USI-16-29

Naziv klijenta:

ERSTE&STEIERMÄRKISCHE BANK D.D
HU DOBRA VOLJA- račun za posebne namjene (akcija završena)
OIB: 69192782199

Hvala svima.

Pročitaj više

Naša lavica

02.10.2016.

Listopad je mjesec posvećen borbi protiv raka, a pošto naša prijateljica Lidija muku muči ne sa jednim nego sa vise od 4 raka, danas smo se odlučili preuzeti njenog Antonija da mama i tata malo odmore. 🙂 Mama je jako umorna i iscrpljena, žive na Črnomercu i ako ima neka cura, žena koja bi joj mogla priskočiti na par sati dnevno neka se javi. Mami bi to puno značilo. Maleni, ne da je dobar, nego predobar. Mojoj djeci je bilo jako žao sto se rastaju, ali morali smo ga vratiti mami i tati. Evo kako je to danas izgledalo 🙂. Znam da navija za Hajduk, pa smo uspjeli dobiti članske iskaznice , veliko hvala HKNH “Bilo srce” Hvala Dolores Dolly Jelić mojoj Mari 🙂 i posebno hvala Kaja Ivanković-Kovačević koja je omogućila da Lidiju obradujemo s donacijom.

Pročitaj više

Velika hvala prijatelji

29.09.2016.

Ovo su prijatelji, koje sam upoznala zahvaljujući humanitarnom radu. Neki su sa mnom obilazili obitelji, neki su pomagali, neki su donirali, uglavnom svi imaju dobru volju. Njima nije problem iz noćne, putovati sa mnom (i slušati me 🙂 ) 500-600 km, to su ljudi na koje mogu računati u bilo koje vrijeme i zato im velika HVALA. Dragoj Ljerki Barešić , prošle godine nije bilo teško iz Beča sa svojom kćerkom , doći do Zagreba. To se zove Dobra Volja.

Pročitaj više

Skupa smo napisali zadaću, poigrali se, izljubili i rastali

29.09.2016.

Jastrebarsko, samohrani otac sa 8 djece. Već kod prvog posjeta Lucija i Marija su se tolko zblizile kao da se znamo 100 godina. Skupa smo napisali zadacu, poigrali se, izljubili i rastali.

Pročitaj više

Najviše voli motore

29.09.2016.

Kada je Josip obolio, sa Vesnom Mišak sam otišla u bolnici. Prethodno sam mamu Ivanku pitala šta Josip najviše voli, šta bi ga oraspoložilo. Mama je rekla motore. Donijeli smo mu 4 komada. I sada nakon godinu dana, jedan koji smo mu donijeli, stoji na ormaru. Onaj koji je bio u vijencu, mama nije dala da se baci, nego ga je stavila u zemlju. Oni se još ne mogu pomiriti s tim da ga nema, da se sada igra sa anđelima. Ljubav mala.

Pročitaj više

Zagreb-Dubrava, samohrana majka s djetetom invalidom

27.09.2016.

Zagreb-Dubrava, samohrana majka sa djetetom invalidom. Posjetila sam ih sa dragom Marom Ešegović, a gradonačelnik Bandić im je obećao oprostiti 40,000 kn dugovanja.

Pročitaj više

Lavica se i dalje bori s bolešću

27.09.2016.

Za mamu Lidiju večina vas zna. To je lavica, koja je imala izbor pobačaj ili kemoterapije. Odlučila se prekinuti kemo i zadrzati bebicu. Kada smo došli prvi put, mali Antonio je bio bas bebica, a sada je frajer već napunio godinu dana. Nažalost mama nije ozdravila. I dalje se bori sa opakom bolešću, ali jaka je ona. Žene su veliki borci, pa tako i ona.

Pročitaj više

Križevci, obitelj Rusan

27.09.2016.

Križevci, obitelj Rusan, baka i deda, tužno, Do sada su živjeli od 350 kuna mjesečno, a sada su im povećali na 550,oo kn. Gradonačelnik Križevaca je obećao da će se potruditi, naći im adekvatan smjesštaj.

Pročitaj više

Ajvar

27.09.2016.

Kada je Milan rekao da obožava ajvar, rekla sam mu ako želiš napravit ćemo ga. Tako je i bilo. Kada je dobra ekipa sve se s guštom napravi.

Pročitaj više

Tužna hrvatska stvarnost u Slavonskom Brodu

26.09.2016.

U Slavonskom Brodu smo posjetili obitelj, koja zivi u trošnoj kućici sa djevojčicom koja ima Dawnov sindrom. Otac, hrvatski branitelj, šećeraš, ostao je bez jedne noge, a pošto je bolest napredovala, nazalost i drugo stopalo su mu odrezali. Kuća, ako se opće tako može nazvati je u katastrofalnom stanju, komadi stropa odpadaju, vlaga posvuda, tužna Hrvatska stvarnost.

Pročitaj više

SOS dječje selo Lekenik

26.09.2016.

Nakon što nam je ostalo 50-tak poklona za Božić, slatkisa, igracki odlucili smo se posjetiti SOS Dječje selo Lekenik i razveseliti naše mališane, koje su nažalost roditelji ostavili . Ne možete a da se ne rasplačete , bar ja. Ne mogu se pomiriti s činjenicom , da su ih napustili, ali kada vidite osmijeh na njihovom licu, mislim si možda su sretniji, imaju svoje tete čuvalice, toplo im je i siti su.

Pročitaj više

Posjetili smo obitelj u Viljevu

26.09.2016.

Viljevo, mjesto gdje smo posjetili obitelj, kojoj se kuca raspada, svi su u strahu, svaka noc im je nocna mora jer se boje. Baka sjedi uz očenaše i moli Boga da se ne sruši. Baki sam obecala krunicu iz Međugorja, ali ju jos nisam poslala. Draga bako brzo ce stići na vašu adresu.

Pročitaj više

Evo na ovo se mi grijemo

26.09.2016.

Sedmero člana obitelj iz Dvora. Svaka situacija je sve gora i gora. Taj dan kada mi je gospodin Željko poslao slike klipova kukuruza i napisao “evo na ovo se mi grijemo”, moja obitelj je išla kod moje majke na rođendan. Kada sam došla kod nje, bilo je svega pun stol, ali meni je samo bila slika tih klipova i činjenica da je maleno dijete u toj trošnoj kućici. Šta to nije pretužno?

Pročitaj više

DVD Sesvete dostavio 2000 litara vode

26.09.2016.

Neke obitelji ni danas nemaju vodu, ali tu je DVD Sesvete koji je besplatno dostavio 2000 litara vode, hvala vam od srca.

Pročitaj više

Oni su pravi božićni anđeli: Marijana i prijatelji prikupljaju poklone za 113 mališana

24.09.2016.

Marijana Matešić, majka petero djece i humanitarka koja je pokrenula veliku akciju pomoći za Matiju i Milana Basarca, odlučila je ovoga Božića vratiti osmjeh na više od stotinu dječjih lica. Zajedno s prijateljima pokrenula je akciju prikupljanja darova za više od 70 siromašnih obitelji, a cilj im je svima njima osigurati prigodan blagdanski obrok, kao i poklone za mališane.

“Želimo iznenaditi naše obitelji, ima ih više od 70 i 113 djece. Ako netko želi pomoći, može darivati neko dijete ili pak donirati hranu. Ne tražimo novac, nego nastojimo tim obiteljima osigurati obrok i kolače za Božić, budući da su mnogi i za blagdane osuđeni na pučku kobasicu i stari kruh, dok drugi bacaju višak”, rekla je Marijana za Index.

Nakon njenog apela na Facebooku, već joj iz svih djelova Hrvatske stižu prvi paketići s igračkama, slatkišima, pelenama, darovnim karticama…

Marijana Matešić je postala poznata u javnosti nakon što je pokrenula akciju pomoći za obitelj Basarac, u koju se uključilo na stotine građana. Iako nije na čelu nikakve udruge niti institucije, uspjela je pokrenuti Hrvatsku do te mjere da su Matija i Milan iz skromnog kućerka bez struje dobili novu, opremljenu kuću – sve uz pomoć donacija.

To je bila prva humanitarna akcija u koju se uključila, a danas pomaže i samohranom ocu Milivoju Malkoviću i njegovih osmero djece, samohranoj majci Nadi Križan i njenih petero djece te mnogim drugim obiteljima kojima treba pomoć. Ukupno je sudjelovala u više od 40 humanitarnih akcija. Ponekad zbog toga pada s nogu, jednom je završila i ubolnici zbog iscrpljenosti, no ne pada joj na pamet odustati.

Ne čudi stoga što je nominirana za ovogodišnju dobrotvorku godine.

“Ako vidite ovu ženu kako kupuje na veliko u trgovinama, vuče, skuplja, traži i moli stvari, hranu i odjeću pa zatim to sve dalje raznosi.. pridružite joj se, jer znajte, to je ONA koja opet ima neko dijete, bakicu ili obitelj koji ju s nestrpljenjem čekaju na vratima. Uz mnoge iznimne žene smatramo da je baš ona dobrotvorka koju trebamo svi u susjedstvu da bi svijet bio ljepše mjesto za život”, kažu njeni prijatelji, koji su je prijavili na natječaj za dobrotvorku godine.

Za Marijanu je moguće glasati na webu Zaklade Zamah, a oni koji mogu i žele pomoći Marijani i njenim prijateljima da vrate osmjeh na dječja lica donacije mogu slati Tiskom na terminal Sesvete br. Tiska 900960.

Marijana je svim donatorima također na raspolaganju pute e-maila mare.matasic@gmail.com, kao i putem njenog Facebook profila, na kojem je također moguće i pratiti što je od potrepština najpotrebnije, kao i vidjeti u čije su ručice pokloni i donacije stigli.

Pročitaj više

Marijanina životna misija - pomoći onima kojima je potrebno

23.09.2016.

Marijana iz Sesveta noćima zna biti budna dogovarajući s drugim ljudima darove za siromašne obitelji koje ih svojoj djeci ne mogu priuštiti. Ta je humanitarka samo u ovoj godini pomogla više od 70 obitelji i 130-ero djece. Svaka je priča za nju posebna i svaka je jednako usrećuje.

Marijana Matešić u životu ima samo jednu misiju – pomoći onima kojima je to potrebno. Ova humanitarka i majka petero djece nedavno je preko društvenih mreža sama pokrenula akciju prikupljanja darova za više od stotinu djece iz obitelji lošijeg imovinskog statusa kako bi i ta djeca ove božićne blagdane dočekala punoga stola.

Javljaju mi se ljudi iz cijele Hrvatske. Znači iz Dalmacije, Slavonije, Istre, Zagreba i drugih dijelova zemlje. Neki se sami jave, neki predlože nekoga, a neke znam osobno. Obiđemo djecu i pritom uvijek sa mnom ide netko koga ja ne znam tako da vidi kako smo sve učinili, kaže Marijana.

Dosad je sudjelovala u više od 40 humanitarnih akcija te je zbog toga nominirana za dobrotvorku godine. Više o ženi koja kaže da joj je najveća radost nekoga razveseliti pogledajte u reportaži Vinka Paića

http://www.hrt.hr/314490/magazin/marijanina-zivotna-misija-pomoci-onima-kojima-je-potrebno

Pročitaj više

Marijanina životna misija - pomoći onima kojima je potrebno

23.09.2016.

Marijana Matešić, najpoznatija je kao osoba koja je među prvima priskočila u pomoć ocu Matiji i sinu Milanu Basarac, i danas su joj poput obitelj. No upravo ju je ta situacija potaknula da se počne intenzivnije baviti humanitarnim radom, a u planu ima velike korake u tom smjeru.

Marijana Matešić 41-godišnja je mama petero djece, a ujedno i žena koja je svojim humanitarnim radom i prikupljanjem donacija mnogim socijalno ugroženim obiteljima osigurala hranu ili preuređenje djela doma. S humanitarnim radom počela je u veljači 2015., potaknuta televizijskim prilogom.

‘Ideja o bavljenju humanitarnim radom nastala je kada sam prije godinu dana na televiziji vidjela prilog o teškom socijalnom stanju obitelji Basarac (otac Matija i sin Milan). Bilo mi je jako teško, svi moji ukućani skupa sa mnom su plakali. S obzirom na to da imam petero djece, osjećala sam empatiju. Prvi vikend nakon prikazivanja priloga odlučili smo ih posjetiti. Kada sam prvi put došla tamo, bilo mi je jako teško. Padao je snijeg, u hodniku je bilo korito puno ledene vode, čaša. Ljudi koji su donirali pomoć u hrani, odjeći, novcu samo su odlazili i dolazili. Primili smo se posla. Od onda smo svaki vikend išli k njima, a oni kod nas kada su praznici’, objašnjava Matešić.

Humanitarka godine

Nakon što je odlučila humanitarnu pomoć prikupljati za ovu obitelj, njezin se rad širio i na druge socijalno ugrožene ljude, a najviše upita dobiva na svom facebook-profilu. Angažirala se i za prikupljanje hrane za Uskrs za 15 socijalno ugroženih obitelji iz cijele Hrvatske.

‘Jako sam sretna što smo u jednoj akciji uspjeli prikupiti sredstva za samohranu majku petero djece iz Baranje i izgraditi joj dom. Sada je više od 100 obitelji koje me gotovo svakodnevno traže pomoć. Kako samostalno trenutno nisam u stanju pomoći svima, radim na tome da otvorim udrugu da bi se humanitarne akcije brže i lakše odvijale’, ističe gospođa Matešić.

U humanitarnu akciju kreće kad joj se javi ugrožena obitelj ili kada do mene dođe informacija – najčešće preko Facebooka jer je ondje najaktivnija – o teškom socijalnom slučaju kojemu treba pomoć.

‘Nažalost, više nema srednjeg sloja, samo bogati i sve više siromašnih. Inbox mi je pun vapaja za pomoći obiteljima, ali više ne znam što bih im odgovorila, kad nisam u mogućnosti svima pomoći. S prijateljima koji su dio ovog humanitarnog tima obilazimo mnoge dijelove Hrvatske (Slavonija, Karlovac, Istra, Zagreb, Križevci…) i trudimo se pomoći koliko možemo’, žali se naša požrtvovna sugovornica. Zbog svoje humanosti bila je nominirana za Humanitarku 2015. godine. Za tu titulu – između ostalih – predložio ju je Milivoj Malković kojem je pomogla. Riječ je o samohranom ocu osmero djece koji danas preživljava sakupljajući otpadno drvo, željezo i obavljajući povremene poslove, koliko mu to zdravlje dopušta.

‘Gospođa Marijana Matešić javila se mojoj obitelji nakon što smo bili u jednoj televizijskoj emisiji koja je prikazana u rujnu 2015. Ubrzo je donijela hranu i higijenske potrepštine. Naknadno je organizirala da sin dobije gitaru, a pred Božić je s kolegicom donijela hranu i prigodne poklone. Kako pratim njezin facebook-profil, pokrenuo sam akciju da ju se prijavi za humanitarku godine. Nažalost, iako se u velikom broju glasalo za nju, nije pobijedila. Vrlo je aktivna u humanitarnim aktivnostima te uz svoju brojnu obitelj stiže, uz dobru volju i ljude koji joj vjeruju, sakupiti i dostaviti pomoć raznih oblika na puno potrebitih adresa. Žena je za svaku pohvalu, ali ne smije se zaboraviti ni njezina obitelj koja joj pomaže i daje podršku u njezinom humanitarnom radu. Mnogim obiteljima je pomogla i razveselila ih’, istaknuo je Malković.

Postoje ljudi koji redovito sudjeluju u humanitarnim akcijama, a uglavnom imaju prosječna primanja. Njima se posebno zahvalna, jer bez njihove pomoći ne bi uspjela. Požalila se kako ju je velika hrvatska tvrtka odbila kad je od nje tražila da pomogne pokriti troškove prijevoza budući da svu humanitarnu pomoć prevozi svojim automobilom.

‘Ima doista malo ljudi koji odvajaju od svojih plaća da bi kupili hranu koju doniraju. To su oni na koje gotovo u svakoj akciji mogu računati. Za Božić prošle godine prijatelji iz Švicarske donirali su novac za hranu, a sve što nije tada potrošeno uložit će se u obnovu kupaonica dviju socijalno ugroženih obitelji’, tumači Matešić.

Dobro se dobrim vraća

Usklađivanje ovog posla i obiteljskih obaveza nešto je što će, zahvaljujući porodiljnom dopustu, raditi do siječnja 2017., kada se vraća na radno mjesto.

‘Raditi taj posao veoma je teško koliko je lijepo, toliko je puno emocija i zahtijeva da mu se potpuno posvetim. Teško je posao uskladiti s obiteljskim obavezama, jer imam veliku obitelj. No s obzirom na to da je ovakva situacija u državi, djeca i muž mi daju punu podršku i pomažu u pakiranju paketa i obilasku obitelji’, kaže gospođa Marijana.

Ističe kako je posebno ponosna na svoju božićnu akciju kada je podijeljeno 150 poklona za djecu iz socijalno ugroženih obitelji. Također je još 50-ak poklona donirano SOS Dječjem selu Lekenik. ‘Osim obitelji u većini slučajeva mi se javljaju stariji ljudi koji imaju djecu, ali ih ona ne posjećuju niti im pomažu iako su siromašni i bespomoćni. To mi je nešto nezamislivo, jer se sa svojom majkom, braćom i sestrama čujem svaki dan’, napominje ova humanitarka.

Njezin je moto: čini dobro i vratit će ti se duplo!

Svi oni koji su voljni na bilo koji način pomoći socijalno ugroženim obiteljima, mogu joj se javiti preko Facebooka ili na e-mail: mare.matasic@gmail.com.

Pročitaj više

Priča koja je dirnula sve 'Govorilo se da tata pije, da ja nemam što jesti...'

22.09.2016.

Njihovu priču pratila je cijela zemlja, a kako danas žive i na čemu su zahvalni ispričali su Maji Medaković i Provjerenom. Njihovu je priču pratila cijela Hrvatska. Skromnom dječaku Milanu i njegovom ocu Matiji iz Komareva pored Siska mnogi od vas su nesebično pomogli! Trošna kuća stara gotovo osamdeset godina u kojoj nije bilo vode ni kupaonice obnovljena je uz pomoć brojnih donacija. Ali samo kao privremeno rješenje dok se nova kuća u potpunosti ne izgradi i opremi. Milan će konačno dobiti svoju sobu, a tata se najviše veseli novoj kuhinji.

Međutim, uz sve lijepo što im se dogodilo, priznaju, bilo je i teških trenutaka. Kako danas žive i na čemu su zahvalni, ispričali su Maji Medaković.

Sjećate li se Milana i Matije? Napreduju radovi na kući u koju će se preseliti

‘Predivan je osjećaj, svaki dan gledam, svaki dan je nešto novo gore. Prelijepo mi gore gledat, da zamišljam što će bit moja soba i sve’, priča Milan o novoj kući. U Komarevu pored Siska, na kućnom broju 191 snovi polako postaju stvarnost. I dok majstori obavljaju radove na krovu, Milan i tata s uzbuđenjem i ponosom pokazuju svoj budući dom.

Sve se zna do u detalje. Na to da će uskoro imati vlastitu sobu, Milan se teško privikava.

‘Čudno je nekako. Svi kad se rode već, djeca imaju svoju sobu odmalena. Ja sam svoju tek dobio sa 15, 16. Čudno je nekako, ali valjda ću se priviknut’, kaže Milan.

Posla ima napretek

Grubi su radovi pri kraju, ali posla još ima napretek. Matija i Milan pomažu gdje god da zatreba pa i u kuhinji. Jer vrijedne radnike valja i nahraniti. Ništa im nije teško. Dobili su krila i potporu kakvoj se nisu mogli ni nadati.

‘Nisam mogao zamislit da. Sve se promijeni. U kratkom roku. Uz dobru volju’, priča Matija.

FB stranica: Obnova kuće obitelji Basarac I uz dobre ljude. Sve one, zapravo sve vas, koji ste zvali, donirali hranu, odjeću, potrepštine… Osigurali materijal za kuću, odvajali od skromnih mirovina i džeparaca kako biste uplatili na njihov račun. I pomogli da uz krov nad glavom, Milan i tata dobiju sve što im je potrebno.

VIDEO ‘Ja sam mislio da će biti samo snimka na TV-u, hvala svima’

Prije šest mjeseci jedina želja ovoga petnaestogodišnjaka bio je ne mobitel ili laptop nego perilica za rublje. Za tatu.

Sada, šest mjeseci kasnije, njihovi osmijesi govore sve. Nova se kuća gradi, a u staroj, za koju Matija uporno govori kako je nikada neće napustiti, zamijenjen je dotrajali namještaj, peć, hladnjak, perilica… Uvedena je voda, uređena nova kupaonica…

Za dječaka koji je na oba uha čuo samo 50% ovo je ipak najveća promjena – nove mu je aparatiće donirala tvrtka koja se bavi slušnim pomagalima.

VIDEO Opet smo ih posjetili: Kod Matije i Milana bio je i jedan poseban gost!

‘Razlika je u kvaliteti, jednostavno kvaliteti zvuka. Bolje čujem, razumijem sve, nije nikakav problem sa sporazumijevanjem s drugima. Prije sam morao deset puta, prije sam morao, ljude je to već polako počelo iritirat kad sam stalno pitao da ponove, ali nekako sam morao jer nisam ništa razumio. Ali sad hvala Bogu sve čujem’, priča Milan kojem se život uvelike promijenio.

‘Dobio sam… kuća mi je cijela sređena, dobio sam, upoznao sam toliko dobrih ljudi i ostala su prijateljstva koja će trajati cijeli život.

Uz svoju dobila još jednu obitelj

To hladno Valentinovo, prije pola godine, kada je prvi put kročila u njihovu kuću, Marijana nikada neće zaboraviti. Tog je dana, uz svoju, dobila još jednu obitelj.

‘Sve je počelo radi njega i radi njegovih suza u oku, onda smo nakon toga svi puštali suze’, priča Marijana.

Čuju se skoro svaki dan, viđaju barem jednom tjedno. Jednostavno su se, kaže Milan, pronašli.

‘Imam svoju mamu, ali ovo mi je druga mama. Jednostavno zbližili smo se toliko… svaki put je tu. Više je ovdje u Sisku nego u Zagrebu’, kaže Milan.

Riječi zbog kojih se stisne u grlu, a čovjeku srce naraste, hoće iskočiti iz prsiju.

Facebook prepun komentara o Milanu i Matiji – Jedna izjava je posebno odskočila!

‘Zato što ja njega smatram za svoje dijete i on to zna. Imam svojih petero i bilo mi je jako teško kad sam gledala Provjereno’, kaže Marijana Matešić. I nju i supruga i njihovo petero djece Milanova je priča duboko ganula. Od tada do danas, nastalo je puno uspomena. Toliko dobrih ljudi, emocija, osmijeha… Ali i suza.

‘A dobro, bilo je trenutaka gdje je bilo malo zeznuto, toliko ljudi, pritisak i za školu i za sve, ali mislim… jasno mi je bilo da ljudi samo žele pomoći i to nije ništa naspram onoga što su mi dali podršku i sve’, kaže Milan.

Dva su puna mjeseca ljudi samo dolazili, željeli su pomoći. A oni su bili izgubljeni.

‘U školi, samo sam znao sjest sa strane, samo da budem na miru malo. Nakon što je to prestalo, odahnuli smo’, priča Milan.

Priznaje, popustio je u školi, ali sve se kaže nekako sredilo. Sada je srednjoškolac, s novim izazovima pred sobom. Tati je bilo puno teže.

‘Govorilo se…’

‘Govorilo se da tata pije, da je nemam što jest, a udebljao sam se deset kila… mislim, samo su se laži govorile. A njega je to više pogodilo to nego sve ostalo zato što govore neistine o njemu’, kaže Milan.

‘To su pitali gdje su novci, zašto se kuća ne gradi i zašto stoji. Netko je pričao i o policiji i o socijalnom, da sam pijanac, moje dijete nema budućnosti, znaš..’, priča Matija.

‘Od svih tih ružnih stvari ništa zapravo nije istina’, rekao je Milan. I to je ono što boli, ali Matija od istine ne bježi. Priznaje, znao je popiti.

Tijekom posjete Milanu i Matiji ovaj čovjek je bio šokiran – ‘To nema nigdje’

‘Ja bi isto pitao čovjeka kad bi bio odjedanput da ti dođe za mjesec, dva dana 5, 6 tisuća kroz kuću ljudi, od jutra do sutra, da ti stojiš, ne spavaš, ne jedeš… Popiješ sa svakim čašu pive ili rakije, da vidim tko bi to izdržao. Mislim, živci su tu i stresovi i ovo i ono’, priznaje Matija.

Ne pije, kaže, već tri mjeseca, a najveća su mu radost radovi na kući koji polako napreduju. Milana i dalje uči istim stvarima. Tu se ništa nije promijenilo.

VIDEO ‘Ovo je kuća mog pradjeda. Drugim ljudima malo izgleda strašno i sve, al’ meni je tako ok. To je moj dom’

‘Ne… kako sam i prije mu davao da ima svaki dan deset kuna džeparca od 800 kuna socijalke i kupovao cipele i knjige i na more je išao, tako sam i sada isto postupam. Isto. Šta treba kupimo i džeparac uvijek ima’, objašnjava Matija.

Novac nije važan

Sebi ne želi ništa. Ni automobil, ni novu odjeću, ni kuću na moru… Ono što mu je važno ionako se ne može kupiti novcem.

‘Novac nije važan. Kao da se neko uzdignuo uz novac i ovo, ono, auto… Ne, meni to nije važno. Meni je važan karakter. Ja uvijek idem uzdignute glave’, poručuje Marije.

Ponosno kroz život. Jednako kako možete koračati svi vi koji ste pomogli, učinili da njihova priča dobije sretan nastavak. Da svijet postane bolje mjesto.

Izvor: dnevnik.hr

Između 4 i pol milijuna stanovnika i Marijana je ušla u 11 niominiranih dobrotvorki Hrvatske:

Pročitaj više

Marijana Matešić

22.09.2016.

Marijana Matešić majka je petero djece i, kako kažu svi koju je poznaju, žena s velikom dušom. Ona pomaže običnim, malim ljudima. Kad jedna žena kao Marijana pokrene lanac dobrih djela, svakodnevno potičući i druge ljude da pomažu, taj lanac i dalje samo raste.

Svima su poznate akcije za obitelj Basarac – tata Matija i Milan nisu imali dom. Marijana im je pomogla i dan danas ostala velika prijateljica, čak „druga majka“, kako kaže Milan. Hrvatska se podigla na noge, mediji su detaljno sve prenosili i pomogli da ta priča ima sretan završetak.

Druga priča za koju također svi znamo je i nepokretna baka Olga koja i dalje najveću pomoć i osmijeh ima od ove žene.

Poznat nam je i samohrani otac Milivoj Malković s osmero djece i Stjepan kojemu se ispunila želja da dobije novu gitaru.

Svi smo mi vidjeli i pročitali oglas o samohranoj majci Nadi Križan i njezino petero djece koji žive u kući kojoj prijeti urušavanje u Suzi u Baranji. Vjerujem da smo se svi mi zamislili nad tužnom sudbinom i zaklopili novine, ali ne i Marijana i njeni prijatelji. Ona je sa svojim prijateljima, Vesnom Mišak iz Zagreba te Mirom Pažulinecem iz Samobora osmislila humanitarnu akciju „Daj pet za Borisov topli dom”.

Naša pokretačica dobrih djela je već sudjelovala u četrdesetak akcija i ne namjerava stati.

Ako vidite ovu ženu kako kupuje na veliko u trgovinama, vuče, skuplja, traži i moli stvari, hranu i odjeću pa zatim to sve dalje raznosi.. pridružite joj se, jer znajte, to je ONA koja opet ima neko dijete, bakicu ili obitelj koji ju s nestrpljenjem čekaju na vratima.

Uz mnoge iznimne žene smatramo da je baš ona dobrotvorka koju trebamo svi u susjedstvu da bi svijet bio ljepše mjesto za život.

Uz sve ono materijalno što ona donese nekome na vrata, ona je još više teta, prijateljica, majka, pomajka, ruka koja tješi, rame za plakanje, zagrljaj, lijepi pogled, jedini osmijeh u danu i nada u bolju budućnost.

Predlagatelji:

 • Vesna Mišak
 • Renata Iveljić
 • Milan Basarac
 • Matija Basarac
 • Ivan Grbeš
 • Katica Šunjerga
 • Gabrijela Baraban
 • Jelena Gembeš
 • Marija Jerković
 • Antonija Borojević
 • Milivoj Malković
 • Nataša Lovrić
 • Ivana Krizanović Tintor
Pročitaj više

Posjet samohranoj majci s 4 dječice

19.07.2016.

Sa svojom djecom, uputila sam se u Bjelovar, Kolarevo selo u posjet samohranoj majci sa 4 djecice. Ako imate za pokloniti kuhinju, ormare za garderobu ili stolice za kuhinju, javite se, hvala svima.

Pročitaj više